Om oss

AVFALL ER BARE RESSURSER PÅ AVVEIE

OM OSS

GJENGEN

Hei, her er vi - en engasjert gjeng som vil at alle skal spise opp maten sin! Vi holder til på Tøyen Startup Village i Oslo. Hjertesaken vår er #stoppmatsvinn og vi er utrolig stolte over å få lov til å jobbe med denne viktige problematikken hver eneste dag. Tusen takk til alle dere fantastiske matreddere som er med oss i kampen mot matsvinn! Vi digger dere.

Møt oss på Facebook, Instagram og Twitter.

SOPHIE WIIK

Bodø-jenta Sophie eier og driver Too Good To Go Norge AS. Hun drømmer om at bærekraftig livsstil skal være lett tilgjengelig for alle, og føler at vi er på rett vei! Hun har alltid brent for gjenbruk, og spesielt matsvinn. Interessen for å redde mat er stor og i januar 2016 bestemte hun seg for å sette i gang den storstilte redningsaksjonen for mat, Too Good To Go, i Norge. Konseptet har blitt møtt med stor positivitet og interesse. På to år har en halv million nordmenn lastet ned appen og over én million porsjoner med overskuddsmat har blitt reddet fra en meningsløs skjebne i søpla.

VI <3 MATSENTRALEN

Har du lagt merke til at du kan støtte Matsentralene rundt om i landet via appen? Matsentralen gir mat, mennesker og miljø en ny sjanse. Over 500.000 mennesker i Norge lever under EUs fattigdomsgrense, samtidig er det et stort miljøproblem at minst 385 000 tonn mat kastes hvert år. Matsentralen er en unik løsning på disse to samfunnsproblemene. Matsentralen Norge er en paraplyorganisasjon som koordinerer, bistår og utvikler alle matsentralene i Norge og andre initiativer for omfordeling av overskuddsmat. Hver måned donerer Too Good To Go sine brukere over 15 000 kroner til Matsentralen. Tusen takk for støtten!

SAMARBEID MED MATVETT

Matvett er mat- og serveringsbransjens satsing for å forebygge og redusere matsvinnet i Norge, og er et samarbeid mellom næringsliv, myndigheter og forskningsmiljøer. Matvett har jobbet frem konseptet «Kutt Matsvinn 2020» som hele serveringsbransjen inviteres til å være med på. Vi i Too Good To Go er stolt samarbeidspartner.

Foto: Snorre Tønset for Klima- og miljødepartementet

REDNINGSAKSJON

Over hele verden står vi overfor klimaendringer og miljøproblemer, og i den forbindelsen har matsvinn (heldigvis) blitt et veldig aktuelt tema. FNs bærekraftsmål er verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene, og et av målene handler nettopp om at vi skal redusere matsvinnet med 50 % innen 2030. For å få til det er vi nødt til å samarbeide. Vi må minne hverandre på hva det vil si å ta vare på ressursene og vi må spise opp maten. Hver dag redder dere ca. 3000 porsjoner med overskuddsmat fra å bli kastet. Bra jobba! Tusen takk for at dere er med.