Brunsj med en havfrue - Opplev København

a year ago

Du kan ikke nevne København uten å nevne sykkel. Byen konkurrerer med Amsterdam om å være Europas sykkelby nummer én. Denne påstanden bekreftes når man ser på hvilke tips vi har fått fra matredderne våre for en bærekraftig ferie i København. Tips nr. 1 er altså uten tvil å ta sykkelen fatt når du skal komme deg rundt i København. Flere steder i byen kan du leie en sykkel, og så snart du ruller på to hjul vil du føle deg hjemme i byen.

Photo: Daniel Rasmussen, Copenhagen Media Center

Smart tips fra oss: Velg en sykkel med kurv, slik at du enkelt kan ha med deg tingene dine på tur. Kurven passer også perfekt når du skal redde en forundringspose med nydelig overskuddsmat!

Kos deg med brunsj!

Brunch er en megahit, og et must, når du er i København – og Too Good To Go-appen dekker ethvert brunsj-behov du måtte ha. En sikker vinner i brunsj-øyemed er det flotte Hotel Skt. Petri, som befinner seg midt i hjertet av den pulserende byen – noe som også gjør det til det perfekte sted å starte dagen. Fyll en boks med godsaker fra frokostbuffeten, samtidig som du gjør deg klar for det neste valget du må foreta deg: Hvor skal dette nydelige måltidet nytes?

Photo: Line Nylandsted

Hvis du liker slott og parker er Kongens Have et perfekt sted for brunsj. Grøntområdet er Københavns eldste kongelige parker. Hils på statuen til H. C. Andersen eller besøk Rosenborg Slott, hvor du kan se de kongelige kronjuvelene og drømme om det kongelige liv. Foretrekker du en litt roligere formiddag kan vi anbefale den sjarmerende Ofelia Plads, hvor du kan speide ut over Københavns havn. En kort tur unna finner du ikoniske Nyhavn – det perfekte sted for Instagramming eller bilder til familiens fotoalbum.

Shop deg sulten

Tid for miljøvennlig shopping! København huser noen fantastiske loppemarkeder, flotte antikk-butikker og spennende bruktbutikker. Du kan lett bruke noen timer på å traske rundt i Sentrum, Nørrebro og Vesterbro, men omsider vil du naturligvis bli sulten – og det er nettopp her den danske klassikeren smørrebrød stepper inn. Redd en sen smørrebrød-lunsj hos Birthes Smørrebrød eller Lillians Smørrebrød i Vesterbro, eller hos et av de mange andre smørrebrød-stedene i København.

Photo: Copenhagen Media Center

Etter å ha opplevd smørrebrødets underverker mot sult er det tid for en runde med god gammeldags underholdning. Tivoli er et perfekt sted å tilbringe en solfylt ettermiddag. Fornøyelsesparken ligger midt i København sentrum, med Rådhusplassen som nærmeste nabo. Ved tilfeller av “dansk” vær (også kjent som regn), kan du for eksempel ta en drink i Kødbyen, besøke Rundetårn eller dra på ett av de mange Københavnske museene.


Middag ved vannet?

I København er du aldri langt fra vannet – noe du bør utnytte maksimalt! Ta med deg et piknikteppe til et av havnebadene på Islands Brygge, Fisketorvet eller Sluseholmen. Samtlige av disse stedene plasserer deg i kort avstand til en av Letz Sushi-restaurantene ved Islands Brygge, Christianshavn eller Sentralstasjonen.

Eller hva med å teste for eksempel Food Club ved innsjøne på Nørrebro? Restauranten tilbyr egne veganske alternativer i tillegg til sine vanlige forundringsporsjoner fra den flotte buffeten. Og du kan til og med redde overskuddsvinen deres på slutten av dagen. Etter å ha sikret deg et solid utvalg med digg mat er det bare rundt 50 meter til det perfekte piknikstedet: Sett deg ved innsjøen og nyt utsikten over København.

Er du mer en old school grill-type? Redd en forundringspose med grønnsaker hos supermarkedene Irma, Kvickly eller SuperBrugsen, og gjør greia di med hva enn du får i posen. Københavns største strand, Amager Strandpark, er det perfekte sted for en dansk sommernatt med grilling.

Noen ekstra bærekraft-tips for København

København tilbyr en mengde opplevelser som er både spennende og bærekraftig – og det er umulig å samle alle de gode tipsene vi har fått i ett innlegg, men her har vi gjort et forsøk på å samle et utvalg av de beste tipsene:

  • Ut på kanalen! Green Kayak tilbyr gratis lån av kajakker dersom du plukker søppel i kanalen.
  • Bruk pantesystemet! Danmark har, på lik linje med Norge, et velutviklet pantesystem. Om du ikke har mulighet for å pante selv er mange offentlige søppelkasser utstyrt med en liten “hylle” hvor du kan sette fra deg flaska, som deretter blir hentet av noen andre.
  • Redd en forundringspose hos et av de mange bakeriene i København. Det sikrer deg nok brød til flere frokoster og lunsjer.
  • Bruk tid på å vandre i Københavns gater. Se deg rundt, og opplev de vakre, og veldig forskjellige bydelene – fra den gamle bykjernen til de urbane Nørrebro og Vesterbro, og de hypermoderne områdene Nordhavn og Ørestad. København har virkelig noe for alle!
Tanja Andersen

Last ned appen

Last ned appen og bli med i kampen mot matsvinn i dag! Last ned til iPhone eller Android.

App Store
Google Play