En innsjø, fjellutsikt og masse mat - Opplev Zürich

a year ago

Reiser du til Sveits er sannsynligheten stor for at du vil ankomme via Zürich. I tillegg til å være Sveits' økonomiske sentrum, og huse en rekke store bedrifters hovedkontorer, byr Zürich på fantastiske barer og restauranter, kulturtilbud og en flott innsjø med utsikt over alpene. I denne teksten vil vi vise deg hvordan du får en bærekraftig (og rimeligere) ferie i denne flotte byen.

Hvordan reiser jeg i Zürich?

Nesten alle vi har spurt anbefalte å komme seg rundt i byen ved hjelp av sykkel eller å gå. Men den offentlige transporten er også svært god og punktlig. Ta toget til sentralstasjonen og se deg om etter en leiesykkel – du finner dem over alt.

Først: Handlegatene

Når du først ankommer Hauptbahnhof, sentralstasjonen, er du i byens kjerne. Gå gjennom Bahnhofstrasse og kikk på folkelivet. Gaten er en av verdens dyreste handlegater, men slapp av – vi hjelper deg med å finne en god og rimelig matbit. Åpne Too Good To Go-appen og sjekk ut Hitzberger eller Yooji's på sentralstasjonen. På starten av Bahnhofstrasse skaffer du de beste rice bowls hos Rice up! Plassen ligger rett ved Pestalozziplassen. Her finner du statuen av Mr. Pestalozzi, en pioner innen utdanning. Hans mål var at utdanning skulle være for alle – uavhengig av inntekt eller kjønn.


Utsikten!

Lindenhof er et av de oldste torgene i byene. Historien strekker seg helt tilbake til den keltiske bosettingen. Utsikten herfra er fantastisk!

Så, tilbake til Bahnhofstrasse – vandre til enden av gata, og du vil kommer til Bürkliplatz. Her stopper ankommer cruiseskip byen. Området er vakkert, med sin innsjø og sine trær. Er du heldig med været får du også utsikt til alpene i bakgrunnen.

Fortsatt ikke lei av god utsikt? Dra til Grossmünster! Et av de to tårnene er åpne for turister. For 5 franc får du en fantastisk utsikt over hele byen – elva Limmat, innsjøen, operahuset og så videre!


Sulten på mer?

Etter all denne utsikten trenger du en ny pause. Hva med en vandretur gjennom den kjente Niederdörfli? Det er et av de eldste stedene i byen, med sine trange gater og små butikker. Hos SO Pizza redder du noen deilige pizzastykker til å nyte til lunsj eller kveldsmat. Foretrekker du noe søtt, test ut Cupcake Affair!

 Så er det tid for en drink! Kryss elevn, og dra tilbake til Bahnhofstrasse. Går du langt nok kommer du til Zürichs veldig levende Langstrasse. Dette er stedet for drinker og festing. Den ligner på ingen måte den polerte Bahnhofstrasse, men har en mer alternativ vibb. her er det mye å oppleve! For eksempel et av de nye spisestedene til HILTL – som også er en favoritt blant de lokale matredderne. Her kan du redde digg mat fra den vegetariske buffeten. Fun fact: HILTL påstår å være den eldste og første vegetariske restauranten i verden!Fortsett å redde mat

Det vanligste svaret vi fikk i undersøkelsen vår var: TOO GOOD TO GO! Matredderne foreslår rett og slett å bare åpne appen og teste noe helt nytt! Kanskje du finner din egen favoritt i Zürich?Sara Osmani
PR Manager

Last ned appen

Last ned appen og bli med i kampen mot matsvinn i dag! Last ned til iPhone eller Android.

App Store
Google Play