Grilling på lag med miljøet

a year ago

Sommer er for mange synonymt med grilling. Men tenker du over hvordan din grilling påvirker miljøet? I Norge selges det over en million engangsgriller i året, og mange av disse ender dessverre opp i naturen, hvor de kan gjøre stor skade. Hvis du ikke allerede har en, bør du heller gå til anskaffelse av en kullgrill som kan brukes flere ganger. Men hva du har på grillen er minst like viktig som hvilken type grill du bruker. For en grønnere grillsesong kan du i år la grønnsakene spille hovedrollen. Under har vi samlet noen av våre favoritter!


Potetsalat

For mange er potetsalat viktig tilbehør til grillmaten. Istedenfor å kjøpe potetsalat i butikk kan du i år prøve en ny variant. Grillet potetsalat i folie er ikke bare veldig enkelt å lage, men smaker også superdigg!

Hjertesalat

En frisk, grønn salat er fast inventar på mange bord om sommeren. Men har du tenkt på at du også kan grille salaten? Legg hjertesalaten rett på grillen og server med grillede tomater og litt revet parmesan.

Vannmelon

Mange tenker at melon kun skal nytes ferskt, men faktisk gjør den seg utrolig godt på grillen. Når melonen grilles blir den karamellisert og får en helt unik smak. Hva med å prøve grillet vannmelon med sesamfrø og balsamico i årets grillsesong?

Burger

Hva er vel en grillaften uten en burger? Men burgeren trenger ikke å være laget av kjøtt. Prøv deg på å lage en vegetarburger, for eksempel denne. Ellers kan du selvfølgelig alltids velge en av de mange gode vegetarburgerne man får kjøpt hos dagligvarebutikkene!

Grillet ananas

Det er ikke bare hovedretter og tilbehør som kan grilles. Man kan også grille desserten. Grillet, honningglasert ananas servert med vaniljekesam eller is blir mest sannsynlig en favoritt!

Brune bananer med sjokolade

En annen dessertklassiker på grillen er banan med sjokolade. Redd noen single bananer på butikken, snitt dem og fyll med sjokolade. En digg dessert som alle kan like!

Som du forstår er det bare fantasien som setter grenser for hva man kan legge på grillen. Prøv deg frem og finn ut hva som funker for deg, og husk å alltid ta vare på restene!

Charlotte Wiik
Matredder

Last ned appen

Last ned appen og bli med i kampen mot matsvinn i dag! Last ned til iPhone eller Android.

App Store
Google Play