Møt matredderne: Anniken

Magnus Brune

4 months ago

Dette er Anniken – en av flere i Too Good To Go som har vært med nesten helt fra starten. I dag jobber hun som storkundeansvarlig, og har blant annet jobbet mye med å få i gang alle de nye Extra-butikkene i appen den siste tiden. Men gjennom tiden sin her har hun også vært innom de fleste andre rollene – sosiale medier, kundeservice og rekruttering av butikker, for å nevne noen! På toppen av dette har hun tatt rollen som kontorets planteansvarlig, noe som har resultert i et mangfoldig planteliv mellom kontorplassene.

Fra tirsdag 29. september skal Anniken igjen prøve seg på en ny utfordring, når hun går i gang med Framtiden i våre henders Klimadugnad, og utfordringen om å leve 21 dager helt uten matsvinn. Det hele skal dokumenteres på vår Instagram-story – så følg med der i ukene som kommer for mer!

Hva er din favorittmat?

Restemat! Jeg lager ofte pizza eller pai på det jeg finner i kjøleskapet. Gryter, pastasaus og supper er også prima retter for rester. Når høsten kommer blir suppa endelig satt på menyen igjen og det er vel den eneste grunnen til at jeg har gledet meg litt til høsten!

Hvorfor er du en matredder?

Hvorfor skal man ikke være en matredder? Jeg elsker mat og syns det er ufattelig trist og leit at vi kaster mat. Ikke bare er det er riv ruskende galt både miljømessig og samfunnsmessig, men å kaste mat er jo også det samme som å kaste penger og hvem har egentlig lyst til å kaste store mengder penger? Hallo!?

Hva er ditt beste matreddertips?

Finn dine go-to resteretter basert på smak og behag. Pass på hurtig nedkjøling av maten, særlig nå på sommeren som det er varmt ute. Bruk fryseren til ingredienser du ikke får spist opp og rester fra middager som ikke skal spises til lunsj dagen etter

Hvem inspirerer deg?

Her kunne jeg nok svart Greta Thunberg eller et annet stort navn, men jeg velger å svare at det er kollegaene mine som inspirerer meg. Det å jobbe i et arbeidsmiljø der alle er genuint opptatt av å gjøre en forskjell og å påvirke folk til å redusere matsvinn, det syns jeg er helt konge! Vi har blitt en stor gjeng nå og det gleder meg ekstra mye.

Hva gjør du når du ikke er på jobb?

Om vinteren går jeg i hi, det er sommer som er min årstid. En typisk kveld for meg består i å høre på deilig musikk og dulle med plantene mine og i helgene er jeg på sykkeltur eller sover i hengekøye.

Magnus Brune

Community manager