Møt matredderne: Bendik

Magnus Brune

3 months ago

Dette er Bendik. Han er småbarnsfar, head of sales i Too Good To Go og en av D2s 30 ledestjerner under 30 i 2020. Bendik har vært med i Too Good To Go-teamet i noen år nå, og omtales som inspirerende og kunnskapsrik av kollegaer. Om han ikke er på jobb er han mye hjemme med familien (sannsynligvis rundt en eller annen restemiddag), eller ute på konsertscener med hiphop-bandet Sinsenfist. Under har vi stilt Bendik noen spørsmål så du kan bli enda bedre kjent med ham:

Hva er din favorittmat?

Jeg er altetende. Favoritten er antagelig noe som inneholder tyttebærsyltetøy eller majones. Jeg er også tilbøyelig til å svare rester. En god, variert restemiddag er helt prima - min type tapas!

Hvorfor er du en matredder?

Fordi sløsing av ressurser plager meg dypt og inderlig. Vi lever ufattelig privilegerte liv, og dersom vi på toppen av det hele skal sløse og ødsle med ressursene våre, er det et aktivt brudd på våre moralske forpliktelser overfor både medmennesker og miljø.

Hva er ditt beste matreddertips?

Hvis jeg har et pesto-, senneps-, eller syltetøyglass som er skrapa nesten helt tomt, heller jeg alltid oppi litt olje, litt eddik, kanskje en skvett varmt vann og litt krydder, og rister som en gærning. Boom - superdigg salatdressing. Har flere ganger blitt bedt om oppskrift på forskjellige varianter av den.

Hvem inspirerer deg?

Alle som tror på endring, og anerkjenner at vi er på en kosmisk reise sammen der vi også sammen avgjør hvordan fremtiden skal se ut.

Hva gjør du når du ikke er på jobb?

Som småbarnspappa tilbringer jeg mye tid hjemme med samboer og to-åringen min, Harriet. Ellers spiller jeg i bandet Sinsenfist og driver plateselskapet Oppikaaken Productionz på fritiden. I tillegg kikker jeg på fugl, går turer i skog og mark, og fordyper meg faglig i temaer som naturrestaurering og økologi. Ganske miljø-nerd!

Magnus Brune

Community manager