Møt matredderne: Ellen Marie

Magnus Brune

5 months ago

Hils på Ellen Marie! Ellen Marie har vært med på nesten hele Too Good To Go-reisen i Norge, og er å anse som en veteran i teamet og en person man kan spørre om det er noe man lurer på. I tillegg er hun en utømmelig kunnskapsbank når det kommer til landbruk, trening, ernæring, friluft eller kreativ matlaging – altså en svært allsidig kollega! I Too Good To Go jobber Ellen Marie som forretningsutvikler, og har helt sikkert hjulpet en butikk i nærheten av deg med å komme i gang med matredding. Les videre for å bli bedre kjent med Ellen Marie:


Hva er din favorittmat?

Eg likar alt! Veldig svak for frutti di mare eller skatevinge med nøttesmør, rogn og stekt nykål.

Hvorfor er du en matredder?

Eg har vokse opp på eit lite småbruk på sunnmøre, der eg har lært respekt for råvarer og kva det krev å dyrke fram eigen mat. Det er enorm innsats og kjærleik som ligger bak frå jord til bord. Må også trekke fram mamma som ikkje nokon sinne har rynka på nasen over yoghurt med datostempling fleire månadar tilbake, og som nok har lurt inn mange “dårlege” slanter i all maten ho diskar opp med.

Hva er ditt beste matreddertips?

Ver kreativ på kjøkkenet! Å planlegge måltider er ikkje kjedelig, men opnar ei dør for så mange nye smaksopplevingar. Vel deg ut ei råvare du har heime som fortjener å skinne, så planlegger du resten av måltidet rundt denne.

Hvem inspirerer deg?

Mine kollegaer i Too Good To Go, og ikkje minst Sophie Wiik som startet eventyet her i Noreg. Ho har eit ekstremt pågangsmot og omsorg for alle rundt seg. Vil også trekker fram mine foreldre som er ildsjeler og arbeidshestar av rang.

Hva gjør du når du ikke er på jobb?

Du kan finne meg langt av garde på blåmerka sti i nordmarka/bærumsmarka, og eg stikker gjerne innom ei markahytte for energipåfyll i form av søtbakst. Er eg ikkje på trening eller anna form for fysisk aktivitet slapper eg godt av med stadig nye strikkeprosjekt eller kokkelerer på kjøkkenet. Har også gravd opp min eigen lille åker i hagen som eg må vedlikehalde. Det hender også at eg nyter ein 3 retters middag i byen, der mitt mål er å alltid prøve ut nye restaurantar, sjølv om eg med tida har funne mine favoritter som eg må vende tilbake til.

Magnus Brune

Community manager