Møt matredderne: Even

Magnus Brune

a year ago

Møt Even – en klimaambassadør og inspiratør uten like! Som et av de nyeste tilskuddene i teamet skal Even arbeide med å fremme kampen mot matsvinn i samfunnet. Gjennom arbeid med utdanning, politikk, husholdninger og bedrifter skal Even jobbe for at vi alle drar i samme retning for å kraftig redusere matsvinnet. Før han startet i jobben hos oss har du kanskje sett ham brølende foran Stortinget. Han er nemlig også mannen bak Klimabrølet, som nylig vant Oslo Miljøpris for årets frivillige organisasjon. Se svarene under for å bli bedre kjent med Even!

Hva er din favorittmat?

Mat som er funnet i fjæra (skjell, skalldyr, fisk, kråkeboller, tang mm), spist rått eller tilberedt på bål on location. Har en huleboer i meg.

Hvorfor er du en matredder?

Fordi det å forsøke å leve skånsomt og ta vare på det vi har, er en viktig - ja, kanskje avgjørende - dyd i vår tid.

Hva er ditt beste matreddertips?

Tips 1: Foreta en virkelighetsorientering, gjerne denne: Vi mennesker teller nå så mange, at summen av alle brødskalkene og middagsrestene vi kaster, utgjør en reell trussel mot en bærekraftig fremtid. Og, selv om du kanskje tenker - og som sant nok er - at du er en dråpe i havet, at middagsrestene du kaster ikke betyr noe særlig i det store bildet, er prinsippet vi må leve etter, om vi skal få denne skuta på rett kjøl igjen, det motsatte: du er ikke en dråpe i havet, du er ringer i vann. For: er det men ting psykologien er klar på, er det at dine handlinger påvirker andre, kopieres av andre, og derfor har vidtrekkende konsekvenser. Så nyt erkjennelsen av din status i et årti som vil avgjøre historiens videre gang; du er viktig, og dine handlinger, hver enkelt skalk du redder, betyr masse.

Tips 2: Lag så mye mat at du ikke er mett når du er ferdig, ei heller sulten. Å spise i henhold til denne balansen, er et eldgammelt og tips for god helse, og sikrer samtidig at du spiser opp maten.

Hvem inspirerer deg?

Magnus Gommerud Nielsen, med artistnavnet Magnus Moriarty. Norsk sanger, multiinstrumentalist og låtskriver. Han inspirer meg, fordi den vidunderlige musikken hans åpner nye rom og tegner nye verdensbilder, og fordi han er varsom og underfundig type. Kombinasjonen av denne kvaliteten og underfundigheten, gjør han til en riktig så snurrig type. Snurrig <3

Hva gjør du når du ikke er på jobb?

Planter, luker, poder og henger med familien i hagen. Og jobber med Klimabrølet 2021.

Magnus Brune

Community manager