Møt matredderne: Jørgen

5 months ago

Hils på Jørgen! Jørgen er en av våre forretningsutviklere, og bruker arbeidsdagen på å hjelpe butikker til å slutte med matsvinn. Registrerer du butikken din på nettsidene våre er det stor sannsylighet for at du snart vil høre sjarmerende sørlandsdialekt i telefonen. Foruten å hjelpe nye samarbeidspartnere i gang, er han en strålende matredder som til stadighet dukker opp med gårsdagens middagsrester i en wrap til lunsj. Og når han ikke er på jobb kan du risikere å møte ham mens han driver med sin nyoppstartede løpehobby (se opp, Holmenkollstafetten!). Les videre for å bli bedre kjent med Jørgen!


Hva er din favorittmat?

Jeg har ikke én spesiell favorittrett, men elsker å ta turen innom internasjonale butikker. Her finner jeg nye spennende krydder og produkter. Når det er sagt elsker jeg å lage vårruller, her kan du mikse nesten hva som helst og pakke det inn. Resultatet blir nesten alltid fantastisk.

Hvorfor er du en matredder?

Da jeg var liten fikk jeg aldri lov til å leke før jeg hadde spist opp maten jeg hadde på tellerkenen. Dette bygget grunnlaget til hvem jeg er i dag og det engasjementet jeg har for matsvinn. Jeg syntes det er viktig å huske på hvor priviligerte vi er som alltid har tilgang på mat. Derfor er følelsen helt fanstisk hver gang jeg redder deilig mat fra å gå i søpla.

Hva er ditt beste matreddertips?

Alt kan wrappes! Har du mye forskjellige rester igjen i kjøleskapet og ikke er helt sikker på hva du skal lage av det? Jo, da er det bare å kjøpe en pakke med lefser. Ved å steke opp restene, kanskje tilsette litt krydder og salsa, da har du en deilig middag eller kanskje en lunsj til dagen etter.

Hvem inspirerer deg?

Her er det mange på listen, men helt klart de fine kollegaene mine. De kommer støtt og stadig med nye tips og ideer til å redusere matsvinnet hjemme, som f.eks å lage chips av søtpotetskall.

Er det noe som virkelig gjør meg stolt, er det å se andre matreddere komme med en Too Good To Go-pose de nettopp har reddet. Da må jeg nesten hver gang diskret snike meg bort for å se hva de har reddet.

Hva gjør du når du ikke er på jobb?

Jeg liker å tilbringe tid med venner og har nok et litt høyt budsjett når det kommer til kafébesøk. Fysisk aktivitet er også noe jeg setter av mye tid til. Nå nylig har min kollega Ellen introdusert meg for løpetrening på Bislett Stadion, så dette blir nok fast inventar hver uke fremover.

Magnus Brune
Community manager

Last ned appen

Last ned appen og bli med i kampen mot matsvinn i dag! Last ned til iPhone eller Android.

App Store
Google Play