Møt matredderne: Annika

9 months ago

Annika er vår nye Head of Marketing. Tidligere jobbet hun med markedskommunikasjon i Ruter, og vi er glade for å ha oppdaget at hun brenner like mye for å bekjempe matsvinn, som hun gjør for kollektivtrafikk. Les svarene under for å bli bedre kjent med Annika.

Hva er din favorittmat?

Jeg tror jeg kunne ha levd på bare hummus og grønnsaker – og store mengder fransk ost! Som barn var jeg ufattelig kresen i matveien. Det er nesten trist å tenke på hvor mange gode smaker jeg gikk glipp av. Heldigvis snudde det og jeg lærte meg å like all mat og bli skikkelig glad i matlaging.

Hvorfor er du en matredder?

Å bidra til at mat som allerede er produsert faktisk blir spist er noe av det enkleste jeg personlig kan gjøre for miljøet. Jeg har også vokst opp i en familie der alle spiser opp alt på tallerkenen og lukter på melken isteden for å se på datoen. Den gang handlet det mest om ikke å sløse. Nå vet vi i tillegg hvor mye mat som kastes og sammenhengen mellom matsvinn og klimagasser – det gir desto større grunn til å være en matredder!

Hva er ditt beste matreddertips?

Som tobarnsmor liker jeg alt som kan spare tid. Legg for eksempel restene fra middagen rett i barnas matbokser til neste dag. Hent bakevarer med appen når barna skal ha vennegruppe eller når du får besøk i helgene.

Hvem inspirerer deg?

Alle de som tar turen innom et bakeri, en matbutikk eller en restaurant for å redde mat med appen vår! Tenk at det er over 850.000 personer. De er ekte mat-helter og får meg til å ville gjøre en innsats

Hva gjør du når du ikke er på jobb?

Hele familien har dilla på noen brettspill for tiden: Catan og Takenoko. Vi tvinger omtrent alle barn som kommer innom til å lære det. Ellers lager vi mye mat og liker å invitere venner og naboer på middag. Også er det innebandy. Snart begynner seriekampene, så i helgene fremover finner du meg i diverse haller rundt omkring i Oslo og Akershus.

Magnus Brune
Community manager

Last ned appen

Last ned appen og bli med i kampen mot matsvinn i dag! Last ned til iPhone eller Android.

App Store
Google Play