Møt matredderne: Hanne

a year ago

Si hei til Hanne! Hanne har vært en del av Too Good To Go-gjengen i snart to år, og jobber som kommunikasjonsmedarbeider. Hun er ekspert på å skrive, og jobber hver dag for å inspirere andre til å ikke kaste mat. Og er du journalist som vil skrive om Too Good To Go? Da er det Hanne du skal ha tak i!

I tillegg til å være en engasjert matredder på jobb har Hanne mange andre jern i ilden – blant annet som frivillig koordinator i Veganerutfordringen.


Vi har stilt Hanne noen spørsmål:

Hva er din favorittmat?

Jeg elsker mat, så dette var et utfordrende spørsmål. Er det lov å si bakst? Det aller beste jeg vet er nok nystekte hjemmebakte boller (her er favorittoppskriften min!) eller kanelboller fra Godt Brød - helst reddet gjennom Too Good To Go!

Hvorfor er du en matredder?

Matproduksjon er ressurskrevende. Når vi kaster mat så sløser vi ikke bare bort mat som kunne ha blitt spist, vi sløser også bort alle ressursene som ligger bak det å produsere maten. Vi vet at produksjon av mat som aldri blir spist legger beslag på rundt ti prosent av verdens landareal, bruker rundt 20 prosent av ferskvannsressursene og står for rundt åtte prosent av de menneskeskapte klimagassutslippene. Å være en matredder er et superviktig miljøtiltak, og en av de tingene hvor innsatsen man gjør som enkeltperson virkelig har en stor effekt. 

Hva er ditt beste matreddertips?

Restefest! En gang eller to i uka tar jeg en god titt rundt på kjøkkenet og samler sammen alt jeg finner av mat i åpnet emballasje og grønnsaker som begynner å synge på siste verset. Og så er det bare fantasien som setter grenser for hva det blir til middag. Ofte handler jeg inn en ekstra ingrediens eller to for å få satt det sammen til et skikkelig godt måltid. En restefest, rett og slett.

Kikertomelett er en av Hannes faste resteretter.

Et ekstra tips er å ha en go-to rett hvor alle slags overskuddsingredienser passer. Da er det enkelt å lage restefest også de dagene hvor fantasien ikke er helt på topp. Min go-to resterett er kikertomelett - "omelett" laget av kikertmel, vann og krydder vispet sammen, tilsatt hva enn av grønnsaker eller annet jeg trenger å få spist opp. 

Hvem inspirerer deg?

Alle som jobber for å gjøre verden til et bedre sted - enten for mennesker, andre dyr eller naturen som helhet. Hver gang jeg blir minnet på hvor stor forskjell én person kan gjøre får jeg inspirasjon til å løpe ut og bli med på aktivisme, sette meg ned og skrive leserinnlegg, starte en underskriftskampanje eller noe annet som kan utgjøre en forskjell. 

Hva gjør du når du ikke er på jobb?

Jeg elsker å gå turer med hunden min Luna og tilbringe tid med vennene mine, familien min og kjæresten min. Ellers jobber jeg frivillig som koordinator for Veganerutfordringen og bruker mye tid på å inspirere andre til å ta dyrevennlige og miljøvennlige valg, blant annet gjennom instagram, blogg og youtube. I tillegg har jeg alltid noen prosjekter på gang. For eksempel har kjæresten min og jeg akkurat bygget om en pensjonert postbil til en liten campingbil, og var nettopp på en fantastisk fin Norgesferie i Lofoten! 

Magnus Brune
Community manager

Last ned appen

Last ned appen og bli med i kampen mot matsvinn i dag! Last ned til iPhone eller Android.

App Store
Google Play