Møt matredderne: Helene

I dette innlegget møter du Helene. Det var under studietiden hun ble inspirert til å ikke kaste mat. Siden har hun vært en pålitelig matredder. Hun jobber hver dag med å sørge for at butikkene har alt de måtte trenge for å kunne redde mest mulig mat, og fungerer på mange måter som et bindeledd mellom kundene og butikkene som bruker appen vår. Når hun ikke er på telefonen med en samarbeidspartner finner du henne gjerne ute i naturen eller hjemme på sofaen med en god Attenborough-dokumentar.


Hva er din favorittmat?

Frokostmat – det er dagens beste måltid! Lange helgefrokoster er favoritten, og jeg tar gjerne en stor frokost fremfor en stor middag en hvilken som helst dag.

Hvorfor er du en matredder?

Fordi noe annet bare ikke føles riktig. Effektiv ressursbruk er så viktig, og jeg mener at man ikke kan være opptatt av miljøet uten å også være opptatt av matsvinn.

Hva er ditt beste matreddertips?

Jeg er veldig glad i brødskiver og knekkebrød og har lært meg at det aller meste man har til overs er digg som pålegg. Noen rare kombinasjoner har det blitt, det kan nok både kollegaer og roommates skrive under på – men man skal aldri undervurdere ristet brød med guacamole og tacobønner på til lunsj.

Hvem inspirerer deg?

Det er mange på den listen, men i forhold til matredding så ønsker jeg å trekke frem venninnen min Rebecca som jeg bodde med under studietiden. Hun var beinhard på å ikke kaste mat og var nok den første under 60 som jeg hørte si «spis opp maten din» før matsvinn ble et såpass dagsaktuelt og diskutert tema som det har blitt de seneste årene. I første omgang overlot jeg bare alt ansvaret for mine matrester til henne, men så forsto jeg det mer som et helhetlig problem og satte pris på viktigheten av det selv.

Hva gjør du når du ikke er på jobb?

Når jeg ikke er på jobb er jeg aller helst ute og finner på noe gøy med venner eller familie. Jeg er veldig glad i aktiviteter, hva det enn måte være, og henter mer energi av det enn å lade opp hjemme. Jeg er glad i å teste nye ting og gleder meg f.eks til å prøve kiting for første gang om en ukes tid. Generelt på vinteren trekker jeg meg aller helst mot fjellet for å stå på ski, og om sommeren vil jeg være så mye på fjord og sjø som overhodet mulig.
Hvis det derimot er dårlig vær finner du meg nok i sofaen seende på en David Attenborough-dokumentar for 20. gang.

Magnus Brune
Community manager