Møt matredderne: Line

a year ago


Line mener matredding er sunn fornuft.

Line har vært i Too Good To Go nesten helt siden starten, og mener at matredding er sunn fornuft! Hun ønsker også at alle blir mer bevisste på hvor mye ressurser som kreves for å produsere mat.

Ikke bare elsker Line mat, hun elsker også å lage mat. Du finner henne ofte på kjøkkenet hvor hun prøver ut nye matlagingsmetoder og oppskrifter.

Vi har stilt Line noen spørsmål.

Hva er din favorittmat?

Jeg elsker mat, så det er vanskelig å velge en favoritt. Det endrer seg ofte, avhengig av alt fra årstid til hvilket bein jeg står opp med. Akkurat nå har jeg veldig dilla på fajitas med ovnsbakt og tacokrydret blomkål, guacamole og mangosalsa.

Hvorfor er du en matredder?

Fordi det er sunn fornuft! Spesielt i min generasjon opplever jeg at vi har glemt verdien som ligger i maten vi kjøper, og alle ressursene bak produksjonen av hver eneste matvare. Dette må vi alle bli mer bevisste på.

Hva er ditt beste matreddertips?

Bruk kreativiteten hvis du har mat som må brukes opp. Lag brødrasp til gratengtopping hvis et brød ble gjenglemt på benken, eller lapper av grøtrester som ikke ble spist. Kun fantasien setter grenser, og når det skjer så har vi heldigvis Google! Husk også at fryseren er din beste venn for å bevare matens holdbarhet.

Hvem inspirerer deg?

Jeg vil egentlig si kollegaene mine, selv om Ann-Kristin sa det samme i forrige «Møt matredderne». Praten rundt lunsjbordet handler nesten pinlig ofte om mat, der det deles tips og erfaringer fra matredding. I tillegg holder alle seg oppdatert på ulike miljøsaker, så jeg lærer alltid noe nytt og viktig!

Hva gjør du når du ikke er på jobb?

Jeg trives best på kjøkkenet og tilbringer mye tid der, noe jeg tror samboeren min også er veldig fan av. Jeg liker å lære nye matlagingsmetoder, som sylting, tørking og å koke kraft, og føler meg ofte som en middelaldrende kvinne i en 28 år gammel kropp. Utover det så trives jeg godt i sosialt lag med gode venner og familie, gjerne samlet rundt middagsbordet!

Charlotte Wiik
Matredder

Last ned appen

Last ned appen og bli med i kampen mot matsvinn i dag! Last ned til iPhone eller Android.

App Store
Google Play