Historisk brunsj - Opplev Brussel

a year ago

Du kan ikke snakke om Belgia uten å nevne sykkel. Dette ble tydelig da vi så på de bærekraftige tipsene vi fikk inn fra Belgias hovedstad.

Så, tips nummer 1: Skaff deg en sykkel! Det er flere steder i byen som hvor du kan leie en sykkel. Rull gjennom byen, og opplev nye områder.

Velg en sykel med kurv, slik at du lett kan ta med deg forundringsposen!


Kos deg med brunsj

Brunsj er en stor hit i Brussel, og Too Good To Go står klar for å hjelpe deg med anskaffelsen! Et av forslagene vi fikk var den flotte Fonteyne the Kitchen, som ligger i det trendy Châtelain-nabolaget – et perfekt sted å starte dagen før sightseeingen tar deg. Fyll opp en pose med godsaker med variet og sunn mat, og forbered deg på å ta avgjørelsen; Hvor skal måltidet nytes?

Er du gira på historiske monumenter, anbefaler vi deg å ta med posen til Mont des Arts. Her kan du kose deg med utsikten fylt av vakre trær, samt spiret fra Brussels Rådhus. Stopp gjerne også innom Det Kongelige Belgiske Bibliotek, hvor du kan få et innblikk i den kulturelle og historiske arven til Belgia.

Er du mer interessert i en helt rolig atmosføre rundt frokosten, besøk den fredelige Josaphatparken i Schaerbeek – 20 hektar med nydelig natur. Parken inneholder også en samling skulpturer, blant annet av Jules Lagae, Victor Rousseau og Albert Desenfans.


Tid for en pause

Etter en deilig brunsj er det på tide med litt god, gammeldags sightseeing. Er dagen solfylt, ta en tur til noen av stedene i Brussel på UNESCOs verdensarvliste. Her vil du balnt annet oppdage Grand-Place, med sitt imponerende tårn og fine bebyggelse, designet av den kjente Belgiske arkitekten Victor Horta. Deretter er det tid for en pause. Ta et dypdykk i belgisk ølkultur, og smak på en (eller flere) av de mer enn 2500 typene øl som brygges i Belgia.

Ved tilfeller av "Belgisk" vær (regn), burde du ta turen til Halles Saint-Gery, besøke Atonium, eller et av de mange museumene i Brussel


La oss feire sommeren!

Ta med deg piknikteppet til en av innsjøene i Ixelles, som befinner seg i Flagey-nabolaget, og redd middagen hos Dream & Food, med sitt fantastiske utvalg av mat. Dream & Food deler verdiene vi elsker, og jobber for å være en restaurant uten avfall.

Trenger du flere gode ideer? Hello Summer! Arrangementet starter 25. julii hagen til Rijksadminstratief Centrum on Pachéolaan, etterfulgt av Ambiroix plass i Europakvartalet. Deretter er det Peter Beoitplein i Neder-Over-Heembeek, før det avsluttes i slutten av August i Leopold Plass i Laeken.

Eller hva emd å teste Brut Food ved innsjøene i Flagey? Restauranten tilbyr økologisk, sunn og sesongbasert mann. Etter å ha skaffet maten du trenger er det bare rundt 100 meter til det perfekte piknik-stedet: ved innsjøen!

Er du mer gira på litt klassisk grillmat? Redd en pose med grønnsaker og dagligvarer hos Carrefour, Proxy Delhaize eller Match, og gjør greia di med hva enn du finner i posen!


Marine Couturier
Food waste Warrior

Last ned appen

Last ned appen og bli med i kampen mot matsvinn i dag! Last ned til iPhone eller Android.

App Store
Google Play