Møt matredderne: Harald

8 months ago

I dag får du møte Harald – en fargeklatt av en kollega, og et analytisk geni. Harald jobber med å opprettholde kontakten med samarbeidspartnerne våre, og å hjelpe butikkene med å bruke appen på en mest mulig smidig og effektiv måte. Og på toppen av det hele er han en kløpper på tall, og den man går til om noe skal analyseres. Ved siden av jobben skriver han for tiden masteroppgaven sin i juss. Les videre for å lære mer om Harald:
Hva er din favorittmat?
Det er vanskelig å peke ut én rett, men pasta carbonara vender jeg stadig tilbake til. Det er trossalt egg og bacon, som jo er favorittfrokosten min, i en middagsrett. Ellers spiser jeg i snitt 10-12 fedd hvitløk hver dag.

Hvorfor er du en matredder?
Fra barnsben av har jeg blitt bedt om å sleike av tallerkenen til alle brunsaus-restene er borte, og jeg har rett og slett ikke bestridt tankegangen bak siden. Å spise opp maten man har forsynt seg med tjener en interesse som er mye større enn om du føler deg mett eller ikke. Er du stappmett og klarer ikke spise mer av det du forsynte deg med? Get over it.

Hva er ditt beste matreddertips?
Kjenn matvarene dine: ha kjøleskapet og fryseren på riktig temperatur, og vit hva du skal oppbevare i og utenfor kjøleskapet eller fryseren. Bli kjent med hva som har kort og lang holdbarhetsdato, og prioriter deretter.

Planlegg ekstremt godt. Har du 1/4 av en sitron til overs fra middagen på onsdag, så finn nytte for den siste 1/4 av sitronen på torsdag. Med litt matematisk presisjon kan du få alle endene til å møtes; praktisk talt, nerder du matredding.

Hvem inspirerer deg?
De som går frem som et bedre eksempel enn alle andre på et eller annet punkt. Blant annet inspirerer kollegene mine meg stadig og ofte. Alle har skjulte egenskaper og nisjer som jeg ikke har oppdaget før, og jeg blir svak for å lære alt jeg kan når jeg ser de briljerer med noe de kan godt.

Hva gjør du når du ikke er på jobb?
Når jeg ikke er på jobb skriver jeg en masteroppgave i juss og elsker å se film. Mye utover det er det ikke plass til i ett døgn, men jeg prøver å vedlikeholde en interesse for matlaging når jeg ellers må lage mat. De seneste favorittene på kjøkkenet er curry og gumbo.

Magnus Brune
Community manager

Last ned appen

Last ned appen og bli med i kampen mot matsvinn i dag! Last ned til iPhone eller Android.

App Store
Google Play