Vi lanserer ny YouTube-kanal

Magnus Brune

3 months ago

I dag, 16. oktober, er det Verdens matvaredag (World Food Day). Denne dagen ble etablert i 1979 av FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO). I år er temaet for Verdens matvaredag “Grow, Nourish, Sustain. Together”, dette skal påminne oss om respekt for maten, produksjonen og bekjempe matsvinn.

Derfor benytter vi anledningen til å lansere en splitter ny YouTube-kanal. Vi lar deg oppleve vår fascinerende planet og heltene som bor blant oss. Gjennom episoder feirer vi maten og menneskene bak den. Vi alle kan være mathelter!

Vår relasjon til mat har blitt svekket. I dag er maten billig og tilgjengelig for oss. Vi har aldri vært mer fremmedgjort fra den. Alt i alt, har vi mistet respekten vår for mat. Ei heller kjenner vi til menneskene bak maten, hvor den kommer fra, eller hva som skjer med den når den ikke blir spist. Og på toppen av det hele kjenner mange av oss ikke til skadene det kan påføre kloden vår.

I Too Good To Go, ønsker vi å gjenopprette respekten og forholdet vårt til mat gjennom en egen YouTube-kanal. Vi vet det er en omfattende problemstilling å ta for seg – hvor skal man i det hele tatt begynne? Derfor velger vi å fokusere på tre temaer: mat, mennesker og miljø. Med en egen kanal kan vi benytte tiden og rommet som kreves for å vise folket bak maten vi spiser og gå mer detaljert inn på tips og triks. Blant annet ved å guide deg gjennom oppskrifter og matlaging, hvor du kan bli med fra ditt eget kjøkken! I tillegg vil vi ta deg med på et dypdykk i matsystemer og matsvinnets konsekvenser for kloden.

For oss er det viktig å påminnes hva som kreves for å få mat på bordet – reisen til matfatet, om du vil. Så dagen i dag kunne ikke passet bedre til å feire maten og den viktige rollen den spiller i livene våre, på tvers av alle land og kulturer.

Vi i Too Good To Go tror at en gjenreisning av respekten for og verdsettelsen av maten vi engang hadde vil bidra til mindre matsvinn. Her vil du finne alt du trenger å vite, og forhåpentligvis få et nærere forhold til maten du omgir deg med. Vi har troen på at kunnskap kan endre holdningene våre til mat!

Klikk her for å se de første episodene, og ikke glem å trykke abonner på kanalen og å legge igjen tanker og ideer i kommentarfeltene!

GÅ TIL YOUTUBEMagnus Brune

Community manager