Nyt deilig overskuddsmat ved kanalene - Opplev Amsterdam

a year ago

Transport

I Amsterdam er det ett fremkomstmiddel som gjelder: sykkel. Det er mange steder som leier ut sykler i byen, men ha i bakhodet at sykkeltrafikken kan være lett kaotisk. Hvis du synes det høres skummelt ut så husk at går det helt fint å ta trikken, bussen eller t-bane! Et annet alternativ er å ta en av gratisfergene som går fra Sentralstasjonen til Amsterdam Noord som er et hipt område med barer og restauranter. Her kan du til og med ta inn på et flytende hotell!


Båttur

Amsterdam er en by som bør oppleves fra vannet. Hvis været tillater det så anbefaler vi at du tar deg en båttur blant kanalene. Jo mindre båten er, destod koseligere blir turen. Stromma tour company tilbyr kanalturer med miljøvennlige elektriske båter.

Museum

Er det typisk grått Amsterdam-vær kan du søke tilflukt hos en av de mange museene i byen. Det mest kjente museet heter Rijksmuseum og her finner du det ikoniske Rembrandt-maleriet «Nattevakten», samt mye mer. Fra 13. juni til 1. september kan du også bli med på et escape game som guider deg igjennom museet.

Shopping

Fysen på shopping? I Nine Streets finner du mange gode second hand-butikker, samt mer ekslusive boutiques. Ellers er det verdt å sjekke ut IJ-hallen - et stort loppemarked som har alt mulig rart. Sjekk ut nettsiden deres for åpningstider.

Mat

Det nederlandske merket Tony’s Chocolonely jobber for en mer rettferdig kakao-industri og lager utsøkt sjokolade. Butikken deres befinner seg i Beurs van Berlage og der blir du møtt av en vegg med sjokolade. Lyst til å smake? Intet problem! De tilbyr smaksprøver og du kan til og med lage din egen sjokolade. Det kan bli en fin suvenirgave!

Parkliv

Vondelpark er et ypperlig sted for å ha piknik. Ta med deg et teppe og nyt parklivet sammen med resten av innbyggerne i Amsterdam (hvis været er fint drar alle hit). En annen god måte å rekreere på er å finne en fin plass langs kanalen og titte på båtene som seiler forbi.

Matreddertips fra Amsterdam

  • Pink’s Bakery: Her kan du få deilig surdeigsbrød, croissanter eller terter. De tilbyr også ekte italiensk kaffe, så nå vet du hvor du kan gå hvis du er kaffetørst.

  • Sushi Time - WTC: redd en digg sushilunsj
  • Hartog’s Wholemeal Bakery: Her er alle brødene bakt med hjemmemalt helkornsmel
  • De Drie Graefjes: Her kan du redde skikkelig gode og søte kaker. De har 3 utsalg i Amsterdam.

Nicole van Brummelen

Last ned appen

Last ned appen og bli med i kampen mot matsvinn i dag! Last ned til iPhone eller Android.

App Store
Google Play