Oppskrift: Nice cream

a year ago

17. mai er rett rundt hjørnet, og med 17. mai følger intens spising av is. Visste du at på nasjonaldagen spiser vi mellom 5–10 ganger mer is enn en vanlig vårdag?


Is er digg - det kan vi være enige om. Men du er ikke avhengig av å kjøpe dyr is i kiosken for å kose deg. Lag heller en sunn og digg nice cream hjemme! Det eneste du trenger er de modne bananene du hadde glemt på kjøkkenbenken. Til å smaksette nice cream kan du bruke nært sagt hva du vil - bær, sjokolade, frukt, vanilje og så videre. Her er det bare fantasien som setter grensene!


Hva trenger du?

  • 2-3 modne bananer - fryst i biter
  • Noe til å smaksette iskremen med


Fremgangsmåte

Frys banan og eventuelt frukt og bær i biter. Når alt er fryst tar du det opp igjen og kjører alt sammen i en blender til konsistensen blir myk og kremet. Enkelt, ikke sant? Videre kan du gjerne toppe iskremen med revet sjokolade, bær, nøtter eller noe annet godt du har på kjøkkenet. Til 17. mai kan du for eksempel toppe den med bær i flaggets farger for å sette den riktige stemningen.

Når isen er klar er det bare å sette seg til rette og kose seg med familie eller venner! Kan selvfølgelig også nytes alene ;-) 


Vil du ta matreddingen ennå et par steg på 17. mai? Hent mer inspirasjon her!

Magnus Brune
Community manager

Last ned appen

Last ned appen og bli med i kampen mot matsvinn i dag! Last ned til iPhone eller Android.

App Store
Google Play