Sommerkveld på Operahuset - Opplev Oslo

a year ago

Oslo er en liten storby med et rikt kulturliv og spennende kafeer, restauranter og barer spredt over hele byen. På grunn av størrelsen til Oslo er det lett å komme seg rundt ved hjelp av beina eller sykkel, men byen har også et veldig godt kollektivtilbud som tar deg raskt fra øst til vest og nord til sør.

Operahuset i Bjørvika har blitt et viktig symbol på Oslo, og er for mange turister en klar must-see. Så snart fotoshooten er unnagjort kan man reise innom Åpent Bakeri Barcode, like ved og redde en porsjon med deilige bakevarer som du kan kose deg med et hyggelig sted i nærområdet.

Grünerløkka er et annet spennende område i Oslo. Den tidligere industribydelen har blitt forvandlet til selve symbolet på det hippe Oslo, med et stort utvalg av kafeer, barer og restauranter. Her er det også tett mellom spisestedene som er med på Too Good To Go. Test for eksempel å redde en porsjon hos Chillout Travel Store. Herfra er veien kort til flere av Oslos parker. En liten vandretur unna finner du Oslo Botaniske Hage, hvor du kan nyte maten din omgitt av vakre planter.

Aker brygge er et annet populært sted å dra for en matbit, en drink eller en iskrem. Om du går langt nok utover på Aker Brygge vil du komme til Tjuvholmen. Her finner du Astrup Fearnley-museet, hvor du kan redde mat i museumskafeen - Vingen bar. Deretter er det bare å sette seg på bryggekanten, dingle med beina og speide ut over Oslofjorden mens du spiser og koser deg sammen med en venn.

Foruten maten finnes det en masse andre spennende, grønne aktiviteter du kan gjøre i Oslo. Her kommer noen forslag:

  • Oslo Bysykkel er en enkel måte å komme seg rundt i byen. Last ned appen, lås opp en sykkel og kom deg raskt fra A til B.
  • Sørenga Sjøbad er Oslos mest populære badested, og er tidvis fylt til randen av badeglade nordmenn og turister. Ved sjøbadet kan du også leie en kajakk for å få en rolig tur ut på fjorden
  • Kollektivtilbudet i Oslo tar deg på kryss og tvers av byen, og du kjøper enkeltbilletter via mobilappen til Ruter. Hett tips: Med en billett fra Ruter kan du reise en kort tur med båt til de vakre og historiske byøyene, Hovedøya og Gressholmen rett utenfor sentrum.
  • Norsk springvann er rent og smaker godt. Ta med deg en flerbruksflaske på Oslo-turen din for å spare penger og for å unngå unødvendig plastbruk!


Vi har nå trukket fram noen av de mest foreslåtte stedene å redde mat. Men vi klarer ikke å stoppe der, så her kommer noen flere forslag:

  • Redd en deilig porsjon med overkuddsfrokost hos et av de mange Scandic-hotellene i Oslo.
  • Yo! Sushi er stedet å gå hvis det er sushi du er ute etter
  • Utforsk Mathallen på Vulkan! Her finner du mye spennende mat, og flere av spisestedene er med på appen.

Det er lett å bruke Too Good To Go i en ukjent by – bare åpne appen og sjekk hva du kan redde i nærheten av der du befinner deg!

Magnus Brune
Community manager

Last ned appen

Last ned appen og bli med i kampen mot matsvinn i dag! Last ned til iPhone eller Android.

App Store
Google Play