Stekt ris på tomt kjøleskap

May Lene Smith Hove

2 months ago

Her er en oppskrift på en rask lunsj eller middag laget på ingredienser som fort hoper seg opp i kjøleskapet. Rester av ris ser sjeldent særlig apetittelig ut når det har ligget i en boks i kjøleskapet, men i dette innlegget viser vi deg hvordan du enkelt kan forvandle den til et digg måltid!

Ingredienser:

Dette er de grunnleggende tingene du trenger:

  • Ris

  • Soyasaus

  • Grønnsaker

  • Egg

Utover dette er det bare å improvisere ut i fra hva du har. Merk at ingredienslisten kun er ment som inspirasjon, for her er hele poenget å spise opp det du allerede har liggende. Selv brukte jeg følgende ingredienser for å løfte retten litt ekstra:

  • Hvitløk og chilli

  • Sesamolje

  • Syltet rødløk

  • Sriracha

  • Koriander

Fremgangsmåte:

Stjernen i denne retten er naturlig nok ris. Jeg brukte rester fra en middag et par dager tidligere (Husk på å sette risrester i kjøleskapet med en gang den er avkjølt – ikke la den bli stående i romtemperatur).

Begynn med å saumfare kjøleskapet etter ting som må spises opp. Jeg tok utgangspunkt i grønnsaksrester, og supplerte deretter med andre ting jeg fant. Jeg brukte løk, tomat, paprika, sopp, chili, hvitløk og oliven (sistnevnte vil jeg nok imidlertid sløyfe neste gang...).

Finhakk grønnsakene og fres dem i stekepanna med litt olje til de blir møre. Tilsett så risen og soyasaus. Jeg brukte også noen dråper sesamolje for ekstra smak. Bland alt sammen.

Lag så en grop midt i panna. Tilsett ett eller to egg (avhengig av mengden ris) og la dem stivne et øyeblikk, før du rører dem på samme måte som en eggerøre. Etterhvert som blandingen blir fastere, rører du i større sirkler slik at du gradvis tar med deg mer og mer av risen. Fortsett til alt er kombinert og egget har stivnet.

Da er vi klare for serving! Jeg toppet retten med sriracha, syltet rødløk og koriander, men her er mulighetene uendelige.


May Lene Smith Hove

Too Good To Go