Ta del i «vree wijze» med en velsmakende godbit - Opplev Gent

a year ago

Gent, Belgias tredje største by og hjembyen til Too Good To Go Belgia. Gå rundt i gamle gater og besøk et av byens mange historiske torg. Når været er fint samles studenter og lokale på Graslei. Gjør det samme og synk inn i byens “vree wijze” (lokal slang for unik atmosfære). Graslei er det perfekte stedet å nyte et måltid fra en av de mer enn 200 lokale partnerne av Too Good To Go.

Tre tårn i midten av byens historiske sentrum preger Gents skyline. Besøk St Nicholas-kirken, klokketårnet og St Bavos-katedralen og nyt en lunsj reddet fra Novotel eller Ibis i en av de tilhørende parkene.

Når kvelden faller våkner gatene i Bij Sint-Jacobs til liv. Start kvelden på en av de mange barene i området, og avslutt kvelden på Charlatan. Vil du redde mat før festen begynner? Sjekk ut Le Pétit Botanique eller redd digg vegansk mat fra Mie Vie.

Vil du redde lokal mat gjennom Too Good To Go? Hvis du er heldig kan du få tak i en forundringspose fra Het Groot Vleeshuis. Hva høres «Uuflakke» ut som? En deilig sandwhich med sennep, løk og sylteagurk! Bygningen hvor restauranten ligger var opprinnelig en del av et kjøttmarked, og skinke tørkes der den dag i dag.

Klimabyen Gent! Gent har som ambisjon å ha null utslipp innen 2050. Det er en av grunnene til at Too Good To Go har byen som sitt hjemsted.

  • Mer enn 200 lokale partnere reddet mat sammen med oss. Gå sulten hjem? Ikke i denne byen!
  • Gent har bilfritt sentrum (med unntak av lokale innbyggere). Det er en enkel by å gå og sykle rundt i. Vil du oppleve byen fra sykkelsetet kan du leie sykler via www.fietsambassade.gent
  • Kaffe på farten uten å bruke enganskopp? Bruk en Billie-kopp og nyt kaffen med god samvittighet: www.billiecup.be 

Vi har allerede delt noen av byens mest populære spisesteder, i følge brukerne av Too Good To Go, men vi vil gjerne dele noen fler med dere:

  • Vil du ha dagsferske fiskeretter anbefaler vi Vishandel Paelinck
  • Les Tartes de Françoise tilbyr deilige quicher og paier
  • Hos Zuid, en av våre første samarbeidspartnere, får du digge måltider laget av The Foodmaker

Du kan enkelt bruke Too Good To Go rundt omkring i Europa. Åpne appen og få oversikt over samarbeidspartnere du kan redde mat fra.

Kenny Defrijn
Food Waste Warrior

Last ned appen

Last ned appen og bli med i kampen mot matsvinn i dag! Last ned til iPhone eller Android.

App Store
Google Play