Veganmat + Too Good To Go?

Hanne Johansen

a year ago

Å spise mer plantebasert er noe av det mest effektive vi kan gjøre for å minske det økologiske fotavtrykket vårt. I tillegg til å passe på at maten havner i magen, da! Er du veganer eller vegetarianer? Du kan fortsatt redde overskuddsmat med oss mange steder! 

Mange synes konseptet med forundringsposer – at det er en overraskelse hva man finner i posen når man møter opp hos spisestedet – gjør det ekstra gøy å redde mat gjennom appen vår. For veganere og vegetarianere derimot, har dette gjort matredding til en utfordring. Det har vi jobbet hardt for å endre.

En forundringspose med godsaker reddet hos Sunkost Gunerius. 


I tillegg til å forsøke å få så mange som mulig av landets veganske og vegetariske spisesteder med oss på laget i kampen mot matsvinn, har vi den siste tiden oppfordret flere av butikkene og spisestedene vi samarbeider med til å ha egne profiler i appen for veganske eller vegetariske forundringsposer hvis de ønsker det. Vi har nemlig jobbet med en teknisk endring i appen, som gjør det enklere for spisestedene å administrere flere ulike profiler samtidig. Resultatet? Stadig flere ønsker å ha en egen profil for veganske eller vegetariske forundringsposer!

Veggis-filter i appen


For å gjøre det enkelt og oversiktlig for dere matreddere, har vi fått egne filtere i appen for veganske og vegetariske forundringsposer. Huker du av for et av disse filtrene, vil du kun få opp spisesteder som tilbyr dette. Rett og slett en liten revolusjon for alle som er på jakt etter veggismat! Muligheten for å filtrere finner du ved å trykke på de tre strekene i søkefeltet i liste-alternativet i appen.


Bakst, sandwich, hotellfrokost eller frukt? 


Så – er du veganer og vil hjelpe oss med å redde overskuddsmat? Åpne appen og huk av for veganfilteret! Kanskje Aksis jobbfrukt i Alta har frukt til overs? Eller kanskje wraps søker matreddere hos Mat fra Hagen i Trondheim? Er det hotellfrokost til overs i dag hos Thon Hotel Cecil i Oslo? Har Maison Grabot i Sandefjord croissanter eller sandwicher som må reddes, eller har KaffeBox i Sarpsborg fått færre bestillinger på kaffebønner enn antatt? De veganske skolebollene hos SOHO Urban Eatery i Oslo fortjener hvertfall å havne i magen og ikke i søpla! 

God matredding, alle veggiser. Og vær raske – det blir fort utsolgt! 

Hanne Johansen

Matredder og kommunikasjonsrådgiver