16-18 år

Undervisningspakke for aldersgruppe 16-18

Vi har laget oppgaver, artikler og case-studier som lar elevene i alderen 16-18 år arbeide innovativt, tverrfaglig og kreativt med mat og matsvinn i fokus. I arbeidet med disse oppgavene utvikler elevene evnene sine i idédugnad, prosjektledelse, samarbeid og problemløsning.

Med alle de relevante ressursene om matsvinn innen rekkevidde, vil elevene få muligheten til å bruke fantasien i arbeidet med oppgavene. De vil lære hva de kan gjøre for å redusere matsvinn i hjemmet, ideer til nye måter å gjøre en forskjell på, og evaluere hva de har lært og hvor veien går videre.

Det er mulig å gå gjennom hele pakken i rekkefølge eller plukke og velge fritt.



Ofte stilte spørsmål

Kategori: Hva er matsvinn?


Er du nysgjerrig på matsvinn, matredderbevegelsen og Too Good To Go?


Gå til ofte stilte spørsmål




Matsvinnplakaten

Kategori: Hva er matsvinn?

Varighet: 10 min

Plakaten illustrerer noen av konsekvensene matsvinn har for samfunnet vårt, og hva man kan gjøre for å redusere matsvinnet i hjemmet.

Denne plakaten er nyttig for å vise elevene noe visuelt i arbeidet med matsvinn, og for å gi elevene inspirasjon. 


Last ned plakaten




Matsvinnquiz

Kategori: Hva er matsvinn?

Varighet: 25 min

Hvor mye vet du om matsvinn?

Ta denne quizen for å finne ut hvor mye du egentlig vet, og lær om matsvinn på en morsom måte!


Gå til quizen




Norske videopresentasjoner på vei



Det globale matsvinnproblemet

Kategori: Arbeid med matsvinn

Varighet: Et par dager eller uker (avhengig av presentasjonsform)

Klar for en utfordring?

Vår administrerende direktør, Mette Lykke, forklarer matsvinnproblemet og hva vi ønsker din hjelp til.


Last ned lærerveiledningen

Se casen




Fire case-studier på (videopresentasjoner på engelsk): 


Tenk nytt om avfall

Kategori: Arbeid med matsvinn

Varighet: 60-180 min

La elevene bruke fantasien! Vi i Too Good To Go samarbeider med mange bakerier, restauranter og dagligvarebutikker. Vi prøver hele tiden å utvide virksomheten vår og finne nye måter å bekjempe matsvinn på, med så mange som mulig med på laget!


Last ned lærerveiledningen

Se casen




Den yngre målgruppen

Kategori: Arbeid med matsvinn

Varighet: 60-180 min

Hvordan engasjerer vi elevene? Hvordan kan vi gjøre matsvinn interessant og spennende for den yngre generasjonen, og hva skal til for å få dem til å bry seg? Det vil vi gjerne finne ut. 


Last ned lærerveiledningen

Se casen




Sosiale medier

Kategori: Arbeid med matsvinn

Varighet: 60-180 min

Hvordan kan vi i Too Good To Go bruke sosiale medier mer effektivt for å spre bevissthet om kampen mot matsvinn? Vi tror det alltid er mulig å gjøre mer, og at sosiale medier kan være en nøkkel for å effektivisere kampen mot matsvinn.


Last ned lærerveiledningen

Se casen




Matsvinn i nærmiljøet

Kategori: Arbeid med matsvinn

Varighet: 60-180 min

La elevene tenke nytt! Vi vil gjerne høre elevenes ideer for hvordan vi kan bekjempe matsvinn lokalt.


Last ned lærerveiledninge

Se casen