16-18 år
Undervisningspakke for aldersgruppe 16-18
Vi har laget oppgaver, artikler og case-studier som lar elevene i alderen 16-18 år arbeide innovativt, tverrfaglig og kreativt med mat og matsvinn i fokus. I arbeidet med disse oppgavene utvikler elevene evnene sine i idédugnad, prosjektledelse, samarbeid og problemløsning.
Med alle de relevante ressursene om matsvinn innen rekkevidde, vil elevene få muligheten til å bruke fantasien i arbeidet med oppgavene. De vil lære hva de kan gjøre for å redusere matsvinn i hjemmet, ideer til nye måter å gjøre en forskjell på, og evaluere hva de har lært og hvor veien går videre.
Det er mulig å gå gjennom hele pakken i rekkefølge eller plukke og velge fritt.
Ofte stilte spørsmål
Kategori: Hva er matsvinn?
Er du nysgjerrig på matsvinn, matredderbevegelsen og Too Good To Go?
Matsvinnplakaten
Kategori: Hva er matsvinn?
Varighet: 10 min
Plakaten illustrerer noen av konsekvensene matsvinn har for samfunnet vårt, og hva man kan gjøre for å redusere matsvinnet i hjemmet.
Denne plakaten er nyttig for å vise elevene noe visuelt i arbeidet med matsvinn, og for å gi elevene inspirasjon.
Matsvinnquiz
Kategori: Hva er matsvinn?
Varighet: 25 min
Hvor mye vet du om matsvinn?
Ta denne quizen for å finne ut hvor mye du egentlig vet, og lær om matsvinn på en morsom måte!
Norske videopresentasjoner på vei
Det globale matsvinnproblemet
Kategori: Arbeid med matsvinn
Varighet: Et par dager eller uker (avhengig av presentasjonsform)
Klar for en utfordring?
Vår administrerende direktør, Mette Lykke, forklarer matsvinnproblemet og hva vi ønsker din hjelp til.
Fire case-studier på (videopresentasjoner på engelsk):
Tenk nytt om avfall
Kategori: Arbeid med matsvinn
Varighet: 60-180 min
La elevene bruke fantasien! Vi i Too Good To Go samarbeider med mange bakerier, restauranter og dagligvarebutikker. Vi prøver hele tiden å utvide virksomheten vår og finne nye måter å bekjempe matsvinn på, med så mange som mulig med på laget!
Den yngre målgruppen
Kategori: Arbeid med matsvinn
Varighet: 60-180 min
Hvordan engasjerer vi elevene? Hvordan kan vi gjøre matsvinn interessant og spennende for den yngre generasjonen, og hva skal til for å få dem til å bry seg? Det vil vi gjerne finne ut.
Sosiale medier
Kategori: Arbeid med matsvinn
Varighet: 60-180 min
Hvordan kan vi i Too Good To Go bruke sosiale medier mer effektivt for å spre bevissthet om kampen mot matsvinn? Vi tror det alltid er mulig å gjøre mer, og at sosiale medier kan være en nøkkel for å effektivisere kampen mot matsvinn.
Matsvinn i nærmiljøet
Kategori: Arbeid med matsvinn
Varighet: 60-180 min
La elevene tenke nytt! Vi vil gjerne høre elevenes ideer for hvordan vi kan bekjempe matsvinn lokalt.