Norwaychevron-down_icon
  • Austria
  • Belgium
    • Flemish
    • French
  • Canada
    • English
    • French
  • Denmark
  • France
  • Germany
  • Ireland
  • Italy
  • Norway
  • Poland
  • Portugal
  • Spain
  • Sweden
  • Switzerland
    • German
    • French
    • Italian
  • The Netherlands
  • United Kingdom
  • United States

PRESSE

Om oss og hva vi gjør for å bekjempe matsvinn, samt mediebank.

MEDIEBANK

TEAM

HISTORIEN

Too Good To Go ble unnfanget i Danmark i 2015 da noen av gründerne var på restaurant og så at store mengder mat fra bufféen ble kastet på slutten av dagen. Året etter kom appen til Norge, som land nummer to, da en av gründerne tok med seg konseptet hjem.

Nå er Too Good To Go blitt et selskap som bekjemper matsvinn i 16 land, blant annet England, Frankrike, Nederland, Spania, Sverige, Danmark, USA og Canada. Globalt er vi den ledende nettbaserte markedsplassen for overskuddsmat. Matredderne og samarbeidspartnerne våre har gjort at 317 millioner måltider har blitt spist istedenfor å ende opp som matsvinn. Det er vi utrolig stolte av!

I Norge samarbeider vi med 4.297 dagligvarebutikker, bakerier, restauranter, produsenter, leverandører, hoteller og uavhengige spisesteder og kafeer over hele landet, fra Hammerfest til Mandal, og er både et by- og distriktsfenomen. 2,1 millioner nordmenn har lastet ned og registrert en bruker i appen, og siden oppstart har 13 millioner måltider blitt reddet fra å ende opp som matsvinn. Normalt reddes det nå opp mot 8000 måltider hver eneste dag rundt omkring i hele landet.

Appen knytter butikker og spisesteder som har mat til overs sammen med folk som har lyst til å redde maten til redusert pris, i såkalte forundringsposer. Man får noen hint om innholdet, men vet ikke helt hva som er oppi. Det avhenger hva som er til overs den dagen eller i ferd med å gå ut på dato, og kan for eksempel være brød, bakervarer, dagligvarer, hotellfrokoster og varmretter. Vi vil at det skal være litt spennende å redde mat, samtidig som det er bra for miljøet og lommeboka. For i kampen mot matsvinn tror vi på det å engasjere folk gjennom handling. Det trengs. Én tredjedel av maten som produseres på verdensbasis, ender opp som svinn, og det er en av våre aller største miljøutfordringer.

I Norge teller vi 20 medarbeidere og har tilholdssted på Mesh i Oslo. I tillegg til appen jobber vi med å spre kunnskap om miljøkonsekvensene av matsvinn og inspirere til matredding, blant annet gjennom samarbeid med andre aktører i matbransjen, foredrag og påvirkningsarbeid.