PRESSE

Litt om oss, hva vi gjør i kampen mot matsvinn og vår mediebank

Mediebank

Bilder, portretter, logoer og sist, men ikke minst – foodles!

Kontakt

Hvem vi er og hvordan du kontakter oss

MEDIEBANK

LOGO

Alle versjoner av logoen, samt guide for bruk av logo og merkevare

Bilder

Pressebilder og portretter som du kan bruke

Om oss

Too Good To Go ble unnfanget i Danmark i 2015 da noen av gründerne var på restaurant og så at store mengder mat fra bufféen ble kastet på slutten av dagen. Året etter kom appen til Norge, som land nummer to, da en av gründerne tok med seg konseptet hjem.

Nå er Too Good To Go blitt et selskap som bekjemper matsvinn i 14 europeiske land, blant annet England, Frankrike, Nederland, Spania, Sverige og Norge, samt USA. Globalt er vi den ledende nettbaserte markedsplassen for overskuddsmat. Matredderne og samarbeidspartnerne våre har gjort at over 75 millioner måltider har blitt spist istedenfor å ende opp som matsvinn. Det er vi utrolig stolte av!

I Norge samarbeider vi med 3000 dagligvarebutikker, bakerier, restauranter, produsenter, leverandører, hoteller og uavhengige spisesteder og kafeer over hele landet, fra Hammerfest til Mandal, og er både et by- og distriktsfenomen. Over 1,3 millioner nordmenn har lastet ned og registrert en bruker i appen, og siden oppstart har mer enn 5 millioner måltider blitt reddet fra å ende opp som matsvinn. Normalt reddes det opp mot 7000 måltider per dag her til lands.

Appen knytter butikker og spisesteder som har mat til overs sammen med folk som har lyst til å redde maten til redusert pris, i såkalte forundringsposer. Man får noen hint om innholdet, men vet ikke helt hva som er oppi. Det avhenger hva som er til overs den dagen eller i ferd med å gå ut på dato, og kan for eksempel være brød, bakervarer, dagligvarer, hotellfrokoster og varmretter. Vi vil at det skal være litt spennende å redde mat, samtidig som det er bra for miljøet og lommeboka, for i kampen mot matsvinn tror vi på det å engasjere folk gjennom handling. Det trengs. Én tredjedel av maten som produseres på verdensbasis, ender opp som svinn, og det er en av våre aller største miljøutfordringer.

I Norge teller vi 30 medarbeidere og har tilholdssted på Mesh i Oslo. I tillegg til appen jobber vi med å spre kunnskap om miljøkonsekvensene av matsvinn og inspirere til matredding, blant annet gjennom samarbeid med andre aktører i matbransjen, foredrag og påvirkningsarbeid.

Folkene

Lene Kallum, Pressekontakt

E-post: [email protected]

Too Good To Go Norge AS

Tordenskiolds gate 2

MESH

0160 Oslo

Norway

Ann-Kristin Raknes Pfründer, Daglig leder Norge

Ann-Kristin kom til Too Good To Go våren 2019 og har hatt fokus på å videreutvikle den norske delen av selskapet fra å være et lite gründermiljø til å bli et vekstselskap. Det har hun lyktes med, og kan vise til en solid økning i antall brukere, reddede måltider og ansatte.

Vis mer Vis mindre

Hanne Johansen, pressekontakt

E-post: [email protected]

Vis mer Vis mindre

Mette Lykke, CEO

Mette holder til på Too Good To Gos hovedkontor i København og står i spissen for over 1050 matreddere globalt. Hun kom til Too Good To Go i 2017 etter flere år som medgründer og CEO i sportsappen Endomondo, som nå har nå har passert 30 millioner brukere.

Vis mer Vis mindre

Disse snakker om oss

Unge er minst bevisste på matsvinn
Les mer
Radiointervju på "Ferievikarene" på NRK P1+
Les mer
Bendik Walderhaug intervjues på TV2 Nyhetskanalen
Les mer