Too Good To Go mottar gjev miljøsertifisering - redefinerer suksess i næringslivet

a year ago

Matredderbedriften Too Good To Go har mottatt B Corp-sertifisering. Det skandinaviske selskapet blir dermed en av 2600 bedrifter globalt som heies frem for å ha en forretningsmodell hvor sosial agenda og bærekraft er viktigere drivkrefter enn lønnsomhet. Blant andre B Corp-sertifiserte bedrifter finner vi Patagonia, Innocent, Alpro og Cultura Bank.

Redefinerer måten vi bør tenke business på

- Det er utrolig spennende å få ønske Too Good To Go velkommen i B Corp-familien. De er til inspirasjon for andre og bidrar til å spre tanken om at vi kan redefinere suksess i næringslivet til å handle like mye om mennesker og planet, som lønnsomhet, sier Nathan Gilbert, administrerende direktør i B Lab Europe.

Too Good To Go-apen knytter butikker og spisesteder med mat til overs sammen med folk som ønsker å redde maten til redusert pris. Over 970 000 nordmenn har lastet ned appen.


Vokser raskt

Too Good To Go er et selskap som jobber for å redusere matsvinn. Dette gjør de gjennom politisk påvirkning, holdningskampanjer, undervisning i skolen med mer, og gjennom Too Good To Go-appen. Appen er en plattform som knytter butikker og spisesteder som har mat til overs sammen med folk som ønsker å redde maten til redusert pris. Slik sørger de for at overskuddsmat havner i magen og ikke i avfallet.

Too Good To Go så dagens lys i København i 2015, og fikk kort tid etter fotfeste i Norge. Nå opererer selskapet i 14 land i Europa, og har sammen med over 37 000 samarbeidspartnere og 18,5 millioner app-brukere sørget for at over 28 millioner måltider med overskuddsmat har blitt reddet fra å ende opp som matsvinn. Nå reddes det et måltid hver eneste sekund. Too Good To Go har blitt et av Europas raskest voksende selskaper med en sosial agenda, og har hittil skapt 500 grønne arbeidsplasser. Denne uken kom også nyheten om at selskapet skal ekspandere utenfor Europa, og at USA blir land nummer 15.

- Med denne annerkjennelsen fra B Corp kan vi fortelle både brukerne våre, samarbeidspartnerne våre og våre ansatte hva slags selskap vi er – et som først og fremst kjemper for en større sak, uttaler CEO i Too Good To Go Mette Lykke.

I Norge samarbeider Too Good To Go med over 1800 butikker og spisesteder over hele landet. Over 960 000 nordmenn har lastet ned og registrert en bruker i appen, og over 2,7 millioner måltider har blitt reddet.

Too Good To Go drives av å redusere matsvinn, gjennom å inspirere alle til å bli matreddere. 


Håper på å inspirere andre gründere og bedrifter

- Vi håper dette kan inspirere andre gründere og bedrifter til å tenke litt annerledes rundt det å drive business. Hvordan kan man påvirke samfunnet i en mer bærekraftig retning? Fremover håper vi å se en større fremvekst av selskaper hvor dette er drivkraften bak selve forretningsidéen, sier Hanne Johansen, kommunikasjonsrådgiver i Too Good To Go Norge.

Øker engasjementet mot matsvinn

- Matsvinn er en av de aller største miljøutfordringene vi står overfor. Globalt ender en tredjedel av all maten som produseres opp som matsvinn, og her i Norge kaster vi minst 390 000 tonn mat hvert år. Produksjon av mat som aldri blir spist står ifølge FN bak 8-10 prosent av verdens klimagassutslipp og legger beslag på landområder på størrelse med Kina. FNs bærekraftsmål har et eget delmål om å halvere matsvinnet, og her ønsker vi å inspirere og legge til rette for at alle skal kunne bidra – blant annet ved å redde overskuddsmat gjennom appen, sier Johansen.

- Appen har vært en kjempesuksess. Vi ser at villigheten til å ta miljøvennlige valg i hverdagen er stor både hos folk og bedrifter, når det blir gjort enkelt, tilgjengelig og gøy!

- Villigheten til å ta miljøvennlige valg i hverdagen er stor både hos folk og bedrifter, når det blir gjort enkelt, tilgjengelig og gøy!


Om B Corp / B Lab Europe

B Lab Europe is a non-profit established in 2014 to serve a growing community of European companies using business as a force for good. B Lab measures and verify companies’ environmental and social performance using the B Impact Assessment, and ensure rigorous standards are met by all European B Corps. Together with B Lab teams from around the world, they link a global network of socially and environmentally responsible businesses and promote positive, action-led change towards a new approach to business.

To receive the accreditation from B Lab, and prove its commitment to goals beyond shareholder profit, businesses must meet rigorous social and environmental standards linked to five key impact areas - Governance, Workers, Community, Environment and Customers.

Les mer om B Corp / B Lab her.

Lene Kallum, Pressekontakt

E-post: [email protected]

Too Good To Go Norge AS

Tordenskiolds gate 2

MESH

0160 Oslo

Norway