Kinoene selger godteriet sitt

9 months ago

Kinoer som har måttet stenge samarbeider med Too Good To Go om å legge ut godteposer i appen. – Det har vært veldig populært. Godteriet er blitt revet bort på en halvtime, sier Lene Kallum, kommunikasjonsrådgiver i Too Good To Go. 

Nå oppfordrer hun flere kinoer til å gjøre det samme.

– Dersom de har overskudd av godteri eller drikkevarer, hører vi gjerne fra dem. Vi har vært i dialog med en del kinoer, men det er sikkert flere som har søtsaker som blir liggende og står i fare for å måtte kastes, sier Kallum.

– Oslokinoene har vi ikke lyktes med å komme i dialog med. Det samme gjelder kinoer i byer som Stavanger og Bergen. Tromsø har solgt unna noe, og Trondheim er på gli, sier Kallum, som understreker at produktene også kan doneres til Matsentralen.

Lastet ned av én million nordmenn
Too Good To Go jobber for å bekjempe matsvinn, blant annet gjennom appen ved samme navn, hvor overskuddsvarer selges i forundringsposer til en redusert pris. Appen er lastet ned av én million nordmenn.

– Vi jobber for at alt som kan spises ikke skal havne i søppelkassen. I det siste har vi sett at det dukker opp litt andre overskuddsvarer enn normalt. Det er noe trist ved dette, samtidig som vi synes det er veldig positivt at noen kan få nytte av varene, sier hun.

Det er foreløpig uvisst når kinoene kan åpne igjen.

Stor interesse
Så langt har sju av landets kinoer laget profil i appen og lagt ut godteposer – eller har planer om dette. Rundt 500 godteposer er blitt reddet, blant annet fra Harstad Kino, Namsos Kino, Finnsnes Kino, Hamar Kino og Aurora Kino i Tromsø.

– De melder om stor interesse. Harstad Kino solgte seksti poser på én dag, som ble utsolgt på en halvtime, sier Kallum, som tror at kombinasjonen av overraskelseselementet tilknyttet forundringsposene, rabattert pris og nordmenns søtsug i koronakrisen bidrar til interessen.

Mattilsynet: Smågodt i løsvekt er trygt
Ifølge Mattilsynet er det greit å selge smågodt i løsvekt, så lenge salgsstedene følger rådene om hygiene og avstand.

Kallum forteller videre at selve betalingen skjer i appen og derfor er kontantløs, og at kundene oppfordres til å svipe kvitteringen på sin egen mobil.

Dagligvare klarer seg best
Too Good To Go samarbeider med over 2000 butikker, hoteller og spisesteder over hele landet. Siden oppstart i 2016 er tre millioner måltider reddet fra å ende opp som svinn. Normalt reddes det 6000 måltider om dagen, nå ligger tallet på mellom 3500 og 4000 måltider.

– Dagligvare går bra, men enkelte av partnerne våre er direkte berørt av restriksjonene og holder stengt inntil videre. Vi håper de kommer tilbake med alt det de har å by på av ekstra modne oster, frokostbuffeter og usolgte bakevarer, sier Kallum.

Illustrasjonsbilde: Pixabay


Lene Kallum, Pressekontakt

E-post: [email protected]

Too Good To Go Norge AS

Tordenskiolds gate 2

MESH

0160 Oslo

Norway