Tilbyr midlertidig take away-løsning

10 months ago

Matredder-selskapet Too Good To Go stiller appen til rådighet for serveringssteder som vil tilby take away. – Vi gjør dette for å støtte små virksomheter som kanskje står i fare for å måtte stenge, sier kommunikasjonsrådgiver Lene Kallum i Too Good To Go.

– Det er tøffe tider i restaurantbransjen. Det veldig trist å se det som skjer, og vi ønsker å bidra på vår måte. Derfor lanserer vi en midlertidig løsning hvor serveringssteder kan tilby take away til vanlig pris. Dette er et non-profit-initiativ og et supplement til det som allerede finnes i appen, nemlig sterkt rabattert overskuddsmat, sier hun.

Svært god respons blant spisestedene
«HjelpLokalt», som konseptet heter – med app-hashtagen #LokalHelt – tilbys To Good To Gos eksisterende partnere i disse dager.

Too Good To Go er en landsdekkende tjeneste som er kjent for å bekjempe matsvinn gjennom forundringsposer med overskuddsmat som brød, dagligvarer og hotellfrokoster. «HjelpLokalt» kan imidlertid være et hvilket som helst måltid med pizza, sushi, wok, suppe eller lignende. Det er fortsatt kunden som henter maten.

– Take away er én av måtene spisesteder kan overleve på nå, og flere er allerede i gang med dette. Ved å stille appen vår til rådighet, ønsker vi å hjelpe enda flere restauranter og kaféer med å nå ut til kundene sine. Det er en liten håndsrekning til de vi til daglig bekjemper matsvinn med og som kanskje ikke har tilbudt take away før, men vil gjøre det nå. Vi er åpne for å få med andre også. Responsen har vært god så langt, sier Kallum, som forteller at rundt seksti serveringssteder har opprettet “HjelpLokalt”-profiler i appen.

Oppfordrer til å følge myndighetenes råd
Ifølge helsemyndighetene er det per i dag greit å handle mat selv, og Mattilsynet uttalte nylig at det heller ikke er noe i veien for å kjøpe take away, så lenge man tar anbefalte forholdsregler.

– Vi oppfordrer til å følge myndighetenes råd om avstand og håndvask, og anbefaler at du «sviper» kvitteringen på mobilen selv ved henting av maten. Selve betalingen er kontaktløs, siden du betaler via appen, sier Kallum.

Too Good To Go så dagens lys i København i 2015, fikk fotfeste i Norge i 2016 og finnes nå i femten land. Selskapet tilrettelegger for at folk kan redde overskuddsmat fra butikker og spisesteder over hele landet – måltider som ellers ville endt opp som matsvinn.

Fortsatt aktivitet
Siden oppstart har 1 million nordmenn lastet ned appen, og 3 millioner måltider er blitt reddet – to milepæler som bare er noen uker gamle, ifølge selskapet. Normalt reddes det 6000 måltider gjennom appen hver dag, men for øyeblikket ligger tallet på mellom 3000 og 4000 måltider.

– Tilbudet i appen er endret, og det reddes færre måltider enn normalt, men det er fortsatt aktivitet blant butikker og folk flest. Det synes vi er veldig hyggelig, sier hun. 

Fakta om Too Good To Gos «HjelpLokalt»/ #LokalHelt

  • I tillegg til å redde overskuddsmat, kan spisesteder midlertidig selge take away-måltider til normalpris i Too Good To Go-appen. Initiativet er startet for å støtte små virksomheter i en vanskelig periode.
  • HjelpLokalt-måltider selges via Too Good To Go-appen, og kan inneholde et utvalg retter fra serveringsstedenes meny, for eksempel pizza, sushi, wok eller suppe.
  • Kundene bestiller via appen og henter maten selv.
  • Forundringsposene med overskuddsmat er fortsatt selskapets kjernevirksomhet.
  • Non-profit-initiativ som selskapet ikke selv skal tjene penger på.
  • Spisestedenes profiler vises til personer i nærområdet, og kan letes opp ved å søke på #LokalHelt eller restaurantenes navn i søkefeltet.
Too Good To Go tilbyr serveringssteder som fortsatt holder åpent en midlertidig løsning i appen, der de kan selge take away. Foto: Too Good To Go
Måltidene kan kjøpes i appen, på lik linje med forundringsposene med overskuddsmat, som fortsatt er selskapets kjernevirksomhet. Foto: Too Good To Go
Mange restauranter har måttet stenge eller står i fare for å måtte lukke dørene. Take away er én av måtene spisestedene kan overleve på. Foto: Pixabay


Lene Kallum, Pressekontakt

E-post: [email protected]

Too Good To Go Norge AS

Tordenskiolds gate 2

MESH

0160 Oslo

Norway