Too Good To Go med sin første reklamekampanje i Norge

7 months ago

Denne uken lanserer Too Good To Go sin første reklamekampanje i Norge og tar dermed kundeløftet “Sammen i kampen mot matsvinn” ett steg videre. Kampanjen er bakt av Godt Brød og utarbeidet av Morgenstern.

– Det er kjempeviktig å få med folk flest på å kutte matsvinn, for over halvparten av matsvinnet skjer på forbrukersiden. For å skape endring, må vi gjøre det sammen, og det er dette kampanjen ønsker å poengtere, sier Annika Asté, markedsdirektør i Too Good To Go Norge.

Matreddere spiste reklamen
Godt Brød har bakt det som frontes i Too Good To Go-kampanjen, som består av utendørs og «behind the scenes»-filmer i sosiale medier.

Asté forklarer at Too Good To Go har samarbeidet med Godt Brød i flere år allerede, og at de var en naturlig samarbeidspartner, fordi hun er imponert over at selskapet nærmest har null matsvinn.

– Sammen har vi reddet rundt 40.000 forundringsposer med overskuddsbakst fra Godt Brød. Vi er imponert over hvordan de klarer å ha rene hyller på slutten av dagen ved å bruke en kombinasjon av donasjoner til veldedige organisasjoner og appen vår. Slik unngår de mer eller mindre helt å kaste mat, sier hun.

Kaster tusenvis av brød om dagen
I Norge er det 390.000 tonn mat hvert år som aldri blir spist. Blant annet kaster norske husholdninger 170.000 brød om dagen, og butikkene kvitter seg med 39 millioner usolgte brød hvert år.

– Det er ikke tilfeldig at vi viser bakervarer i reklamen. Dette er blant matvarene det kastes mest av, og som Too Good To Go-appen naturlig nok har mye av, både fra bakerier og dagligvarebutikker, sier Ester Hjellum i Morgenstern.

Hjellums kollega Eirik Mikalsen i Morgenstern forteller at de sørget for et litt annerledes fotoopptak.

– Bokstavene kunne selvsagt ikke kastes etter opptaket, og ble derfor lagt ut som forundringsposer i appen, med henting rett fra fotostudioet på Ensjø. 16 brukere av appen sørget for at reklamebaksten ikke gikk til spille, sier Mikalsen.

Én million nedlastinger
Siden oppstart har én million nordmenn lastet ned og registrert en bruker i Too Good To Go-appen, og tre millioner måltider er reddet fra å ende opp som svinn. Selskapet samarbeider med rundt 2000 butikker, hoteller og spisesteder på landsbasis.

Kampanjedetaljer

Too Good To Go Norge v/ markedsdirektør Annika Asté
Kampanje: “Sammen i kampen mot matsvinn”
Kanaler: Utendørs, Snapchat, Facebook, Instagram
Idé og produksjon: Morgenstern
Kampanjeperiode: 15. – 28. juni 

Too Good To Go lanserer sin første reklamekampanje i Norge; "Sammen i kampen mot matsvinn". Kampanjen er utarbeidet av Morgenstern og bakt av Godt Brød. Foto: Skjermdump fra utendørsboard.
Henrik Sand, baker i Godt Brød. Foto: Skjermdump fra reklamefilm
Annika Asté, markedsdirektør i Too Good To Go. Foto:  Hanne Johansen, Too Good To Go


Lene Kallum, Pressekontakt

E-post: [email protected]

Too Good To Go Norge AS

Tordenskiolds gate 2

MESH

0160 Oslo

Norway