Norwaychevron-down_icon
  • Austria
  • Belgium
    • Flemish
    • French
  • Canada
    • English
    • French
  • Denmark
  • France
  • Germany
  • Ireland
  • Italy
  • Norway
  • Poland
  • Portugal
  • Spain
  • Sweden
  • Switzerland
    • German
    • French
    • Italian
  • The Netherlands
  • United Kingdom
  • United States

Be om restene fra festen

Til jul ønsker vi at alt skal være perfekt: treet, pynten, stemningen, maten. På grunn av dette har unødvendig mye handling blitt en vane. Vi vil at julemiddagen skal være optimal, og tenk hvis noen av gjestene hadde dratt hjem sultne – krise!

Riktig nok skal vi kose oss litt ekstra på denne tiden av året, men mange av oss hamstrer inn mer mat enn vi faktisk kommer til å spise i løpet av de få dagene i romjulen hvor butikkene holder stengt.

Derfor ender vi fort opp med å handle inn litt ekstra, bare i tilfelle. Bedre føre var, eller..?

Saken er at det å handle inn mat ‘bare i tilfelle’ gjør at man ofte feilberegner og sitter igjen med masse mat til overs. Vi har tenkt over en løsning på dette problemet, og svaret ser ut til å ligge i en av leksene dette året har lært oss – å dele.

2020 rev ned vegger mellom naboer, venner, familier og samfunn i det vi kom sammen, på avstand, for å sørge for at folk hadde tingene og støtten de trenge for å komme seg gjennom tunge perioder med begrenset sosial kontakt. Man kan si mye negativt om 2020, men denne fellesskapsfølelsen er kanskje noe av det fineste som har kommet ut av dette året.

La dette fortsette inn i julen ved å ikke være redd for å tilby å dele overskuddsmaten med middagsgjestene i det de drar, eller naboer og venner i nærheten. Hvis du er en gjest, vær klar over at det er et kompliment til kokken å be om en ekstra porsjon å ta med seg hjem!

Når vi deler og tar i mot julemat, varer feiringen lenger. Følg med på Instagram for flere tips: instagram.com/toogoodtogo.no

Sulten på mer?