Personvern

1. Innledning


Too Good To Go («TGTG») arbeider for å sikre at personvernet ditt er beskyttet når du bruker tjenestene våre. Vi har derfor retningslinjer som beskriver måten dine personopplysninger behandles og beskyttes på. Hold deg oppdatert om eventuelle endringer i disse personvernreglene ved å besøke våre nettsteder og mobilapplikasjoner («plattformen»).

Disse personvernreglene gjelder bare kunder og brukere for Too Good To Gos plattform og tjenester.

2. Denne informasjonen samler vi inn

TGTG samler inn informasjon for å drive vår virksomhet, og gi deg muligheter til å redusere matsvinn. Vi samler både personopplysninger og annen informasjon til støtte for dette arbeidet.

  • «Personlige data» er informasjon som direkte eller indirekte, alene eller sammen med annen informasjon, kan identifisere deg som en individuell kunde. Dette kan innbefatte nøyaktige posisjonsdata.

  • «Annen informasjon» er informasjon som er anonym, samlet, avidentifisert eller på annen måte ikke avslører identiteten din. Noen eksempler inkluderer nettleser og operativsystem, tid brukt på tjenestene våre og besøkte nettsider. Vi samler inn og bruker denne informasjonen for å forstå hvordan du og våre kunder som helhet bruker våre tjenester og justerer, forbedrer, innoverer og bygger opp produkter og tjenester kontinuerlig for å gjenspeile kundenes behov. Vi samler også svar fra pålitelige betalingstjenesteleverandører når du kjøper ting på plattformen. Avhengig av betalingsmetode kan dette innbefatte en abonnements-ID som sendes til betalingstjenesteleverandøren. For å fullføre kjøp via TGTG-appen krever vi at du oppgir visse økonomiske opplysninger (for eksempel PayPal-brukernavnet eller kredittkortinformasjonen) for å lette behandlingen av betalingene.

  • Betalingsleverandøren må samle inn betalingsinformasjon (kredittkortinformasjon), slik det er nødvendig for at kontrakten skal oppfylles, og for å overholde gjeldende lov (for eksempel regler for bekjempelse av hvitvasking). Uten dette vil du ikke kunne bruke TGTG-plattformen. TGTG vil bare beholde et betalingsbevis for å behandle betalingen din.

  • Når du bruker en mobilenhet, samler og bruker du også din Apple Identifier for Advertising (IDFA) og Google Advertising ID (AAID) for å gjenkjenne enheten og støtteaktivitetene i tjenestene våre. Disse tallverdiene er ikke permanent bundet til enheten, og avhengig av operativsystemet kan du tilbakestille dem gjennom enhetens innstillinger.

Vi samler personopplysninger på følgende måter:

  1. INFORMASJON DU LEVER TIL OSS: Når du registrerer deg hos oss, samler vi registrerings- og demografisk informasjon, for eksempel navn, e-postadresse, passord, land og nøyaktig plassering. Vi samler også inn ditt mobilnummer.

  2. INFORMASJON VI AUTOMATISK SAMLER INN FRA DIN BRUK AV TGTG-PLATTFORMEN: Når du bruker TGTG-plattformen, samler vi automatisk inn informasjon, inkludert personlig informasjon, om tjenestene du bruker og hvordan du bruker dem. Denne informasjonen er nødvendig for at kontrakten skal kunne gjennomføres tilstrekkelig for å gjøre det mulig for oss å overholde juridiske forpliktelser, og gitt vår legitime interesse for å kunne tilby og forbedre funksjonaliteten til TGTG-plattformen.

  3. Når du bruker eller samhandler med våre tjenester, kan vi samle inn informasjon om din presise eller omtrentlige posisjon som bestemt gjennom data som din IP-adresse eller mobilenhetens GPS, for å gi deg en bedre brukeropplevelse. De fleste mobile enheter lar deg kontrollere eller deaktivere bruk av lokasjonstjenester for applikasjoner i enhetens Innstillinger-meny. Vi samler inn informasjon om samhandlingene med TGTG-plattformen. Vi samler automatisk inn loggdata og enhetsinformasjon. Vi bruker informasjonskapsler og annen lignende teknologi. TGTG samler inn informasjon knyttet til betalingstransaksjonene dine via TGTG-plattformen. Denne informasjonen er nødvendig for tilstrekkelig utførelse av kontrakten mellom deg og TGTG.

    Vi samler inn stedsdata på flere måter:

    1. fra din mobilnettleverandør,
    2. direkte fra enheten du bruker våre tjenester på.

    Måten vi samler på stedsdata på er forskjellig avhengig av om du har tilgang til tjenestene via et nettsted eller et mobilprogram.

    Hvis du får tilgang til tjenestene via en av våre mobilapplikasjoner, vil måten vi samler inn stedsdata på variere avhengig av operativsystemet til mobilenheten. I alle tilfeller samler vi ikke inn stedsdata med mindre du har tillatt innsamlingen når du blir spurt om det. Hvis du nekter å tillate stedsdatainnsamling i appen, samler vi ikke posisjonsdataene dine med mindre du skriver dem inn manuelt.

    Annen informasjon: Vi kan samle inn annen informasjon om bruken av tjenestene våre. Dette inkluderer for eksempel enhetstype, mobilnettleverandør, nettlesertype, operativsystem, internettdomene og vertsnavn, dato og klokkeslett for tilgang, samt nettadresse du kommer fra og går videre til, og transaksjonsdata om aktivitetene du gjennomfører og hvordan du kommuniserer med tjenestene, for eksempel hvilke data som vises, klikkes på eller deles, mønstrene for klikkstrømmen og hvor lang tid som blir brukt på hvert nettsted eller side; og søk du utfører underlagt tjenestene.

  4. Når du kobler deg til oss via sosiale medier, kan vi samle inn konto- eller profilinformasjon.

    Du kan velge å aktivere eller logge på tjenestene via Facebook eller andre nettverkstjenester («sosiale medietjenester»). Når du kobler til ved hjelp av dine kontoer for sosiale medietjenester, kan vi samle inn personopplysninger som du har levert til den sosiale medietjenesten. Når du for eksempel logger inn med Facebook-identifikasjonen din, kan vi med ditt samtykke samle inn personlige data som er tillatt i henhold til Facebooks vilkår for bruk av din facebookprofil, for eksempel e-postadressen din. Hvis du ikke vil gi oss denne informasjonen, må du endre personverninnstillingene på din sosiale medietjenestekonto. Hvis du ønsker mer informasjon, kan du lese personvernopplysningene og vilkårene for din sosiale medietjenestekonto, som styrer hvordan kontoinformasjonen samles inn og deles med oss.

  5. Når du blir med i undersøkelser og kampanjer, konkurranser og lotterier, samler vi inn kontaktinformasjon, demografisk informasjon og informasjon om kvalifikasjoner for deltakelse.

    Vi kan sponse konkurranser, lotterier og andre kampanjer («kampanjer»), og vi kan be om at du oppgir personopplysninger, for eksempel navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer og alder, og annen informasjon som kan være hensiktsmessig for å delta. 

    Vi kan også starte undersøkelser som ber deg om å svare på spørsmål om en rekke emner fra personlig informasjon til merkevarer og produktpreferanser.

3. Hvordan vi bruker dine personlige data


Vi bruker dataene vi samler til å drive vår virksomhet, annonsere og forbedre vår eksisterende plattform, utvikle nye tjenester og forbedre og tilpasse opplevelsen din av interaksjon med oss. Vi bruker også dine personlige data til å kommunisere med deg.

Vi bruker dine personlige data til følgende formål:

  1. Drive vår virksomhet og kjøre våre tjenester.

    Vi bruker dine personlige data til å opprette og administrere din personlige konto hos TGTG, og behandle bestillingene dine.

  2. Tilpasse opplevelsen av tjenestene våre, forstå kundene våre bedre, og få kundeinnsikt

    Vi bruker dine personlige data til å gjennomføre analyser, slik at vi kan gi deg relevant funksjonalitet. Dette inkluderer å vise deg et kart eller en liste over nærliggende butikker, og foreslå de mest relevante butikkene for deg.

    Vi kan utføre profilering basert på samhandlingene med TGTG-plattformen, kjøpsloggen, profilinformasjonen og innstillingene dine, og annet innhold du sender til TGTG-plattformen.

    Vi behandler denne informasjonen iht. vår legitime interesse for å forbedre TGTG-plattformen og våre kunders erfaring med dette, og der det er nødvendig for en tilstrekkelig utførelse av kontrakten mellom deg og butikken.

  3. Kommunikasjon med deg og svar på dine forespørsler

    Når du registrerer en konto hos oss, har du mulighet til å motta kunngjøringer om oss og våre produkter og tjenester via e-post og/eller push-varsler. Hvis du samtykker til slike meldinger, kan vi bruke dine personlige data og annen informasjon til å kommunisere med deg om TGTG-produktene eller tjenestene du har kjøpt eller brukt, og for å varsle deg om andre produkter, kampanjer og tjenester som vi synes kan ha betydning for deg. Du kan administrere dine kommunikasjonspreferanser når som helst fra mobilapplikasjonene.

    Vi kan bruke dine personlige data til å svare på forespørsler om teknisk støtte, elektroniske tjenester, produktinformasjon eller annen kommunikasjon du setter i gang. Dette inkluderer tilgang til kontoen din for å få tak i anmodninger om teknisk support.

    I tillegg, bruker vi dine personlige data til å registrere deg i konkurranser, programmer eller for tilbud når du ber om det. Vi kan også bruke dine personlige data til å varsle deg om kampanjer og andre spesialtilbud.

    Vær oppmerksom på at uavhengig av e-post og push-meldingsinnstillinger, kan vi sende deg varsler om ytelsen til tjenestene våre, for eksempel revisjon av vilkårene våre eller disse personvernreglene eller annen formell kommunikasjon relatert til produkter eller tjenester du har kjøpt eller brukt. Dette inkluderer også e-postmeldinger, push-varsler og tekstmeldinger, dersom en eller flere av dine kjøp avbrytes av en butikk. Vi gjør dette for å unngå en situasjon der du kommer til en butikk for å hente mat, og butikken ikke har overskuddsmat igjen å som du kan redde. Vi vil også kontakte deg dersom spisestedet endrer hentetiden.

  4. Skreddersying av vår reklame og markedsføring

    Vi bruker personopplysninger og annen informasjon til å hjelpe oss i våre reklamekampanjer og markedsføringskampanjer, for å gi deg informasjon om de produktene og tjenestene vi mener er mest relevante for deg.

    Hvis du gir samtykke, kan vi sende deg salgsmeldinger, markedsføring, reklame og annen informasjon som kan være av interesse for deg basert på dine preferanser og annonsering i sosiale medier gjennom sosiale medieplattformer. Dette inkluderer konkurranser, lotterier og andre kampanjer. Du har alltid muligheten til å kreve at TGTG ikke sender deg reklamemateriell eller informasjon.

    Vi behandler dine personlige opplysninger til de ovenfor beskrevne formålene, iht. vår legitime interesse for å gjennomføre markedsføringsaktiviteter for å tilby deg produkter som kan være av interesse.

  5. Opprettelse og opprettholdelse av et pålitelig og trygt miljø

    Vi kan bruke personopplysninger til å oppdage og forhindre svindel, spam, misbruk, sikkerhetsproblemer og annen skadelig aktivitet. For å utføre sikkerhetsundersøkelser og risikovurderinger, og for å verifisere eller godkjenne opplysninger eller identifikasjon fra deg.

4. Hvor dine personlige data lagres


TGTG bruker en rekke tredjeparts tjenesteleverandører til å hjelpe oss med å tilby tjenester relatert til TGTG-plattformen. Tjenesteleverandører kan være lokalisert innenfor eller utenfor EØS-området. En slik overføring av dine personopplysninger vil bli utført i samsvar med gjeldende lover.

Disse leverandørene har begrenset tilgang til informasjonen din for å utføre disse oppgavene på våre vegne, og er kontraktsmessig forpliktet til å beskytte og bruke den bare til de formål som den ble levert for, og i samsvar med disse personvernreglene. Vi har – før du deler informasjonen din med tredjeparter – etablert de nødvendige midlene for å sikre et tilstrekkelig nivå av databeskyttelse. Dette kan være en avtale på grunnlag av EU-modellklausulene (et sett av klausuler utstedt av EU-kommisjonen).

5. Så lenge lagres personopplysninger


TGTG beholder dine personopplysninger så lenge du har en konto eller etter behov for å levere deg tjenestene. Vi vil også beholde og bruke dine personopplysninger som nødvendig for å overholde våre juridiske forpliktelser, løse tvister og håndheve avtalene våre.

6. Hvem som er ansvarlig for dine personlige data


Too Good To Go ApS («TGTG»), kontrollerer personopplysningene du sender til oss, og ansvarlige for dine personlige data.

7. Hvem som har tilgang til dine personlige data


Dine data kan deles innen TGTGs konsern av selskaper som er relatert via felles eierskap eller kontroll (TGTG-gruppen). Vi overfører, selger eller bytter aldri dataene dine til markedsføringsformål til tredjeparter utenfor TGTG-gruppen. Data som videresendes til tredjeparter brukes kun til å levere deg de ovennevnte tjenestene, for eksempel medietjenester og byråer for distribusjon av nyhetsbrev og kredittreferanser, eller inkassobyråer med sikte på kredittvurdering, identitetskontroll og inkasso.

TGTG kan utlevere dine opplysninger, herunder personlig informasjon, til domstoler, rettshåndhevelse eller myndigheter, eller autoriserte tredjeparter, dersom og i den utstrekning vi krever eller har lov til å gjøre det ved lov, eller om slik opplysning er rimelig og nødvendig: (i) for å overholde våre juridiske forpliktelser, (ii) for å overholde juridisk prosess og å svare på krav mot TGTG, (iii) for å svare på verifiserte forespørsler knyttet til en kriminell etterforskning eller påstått eller mistenkt ulovlig aktivitet eller annen aktivitet som kan utsette oss, deg eller noen av våre brukere for juridisk ansvar, (iv) å håndheve og administrere våre tjenestevilkår eller andre avtaler med medlemmer, eller (v) å beskytte TGTG og dets medlemmers personlige rettigheter, eiendom eller personlige sikkerhet.

8. Hvordan vi beskytter dine personlige data


Vi har gått til tekniske og organisatoriske tiltak for å beskytte dataene dine mot tap, manipulering og uautorisert tilgang. Vi tilpasser kontinuerlig våre sikkerhetstiltak i tråd med teknologiske fremskritt og utvikling. For å gjøre kortkjøp hos oss så sikre som mulig, sendes all informasjon i kryptert form. Dette betyr at informasjonen sendes gjennom en sikker tilkobling, og at eksterne parter ikke kan lese dine personlige data. For kortkjøp jobber vi med PCP-kompatible betalingsleverandører som hjelper oss med å sjekke direkte hos banken din at kortet er gyldig for kjøp. Våre betalingsleverandører behandler dine kortdetaljer i henhold til de internasjonale sikkerhetsstandardene PCI DSS, som ble utviklet av kortselskapene VISA, MasterCard, Diners, American Express og JCB. Dette betyr at kortopplysningene dine behandles med et svært høyt sikkerhetsnivå. Når du betaler med kort, forbeholder vi oss retten til å utføre en identitetskontroll.

9. Dette er dine rettigheter

Du kan utøve alle rettighetene som er beskrevet i denne delen, før du sender en e-post til [email protected] Vær oppmerksom på at vi kan be deg om å bekrefte identiteten din før vi går til ytterligere tiltak på din forespørsel.

9.1 Administrasjon av informasjonen

Du kan få tilgang til og oppdatere noen av dine opplysninger gjennom kontoinnstillingene dine. Hvis du har valgt å koble TGTG-kontoen din til et tredjepartsprogram, som Facebook eller Google, kan du endre innstillingene og fjerne tillatelsen for appen ved å endre kontoinnstillingene. Du er ansvarlig for å holde dine personlige opplysninger oppdatert.

9.2 Korrigering av unøyaktig eller ufullstendig informasjon

Du har rett til å be oss om å rette feilaktige eller ufullstendige personopplysninger om deg som du ikke kan oppdatere selv på din TGTG-konto.

9.3 Datatilgang og bærbarhet

Du har krav på å kreve kopier av personlig informasjon du har gitt oss i et strukturert, vanlig brukt og maskinlesbart format og/eller be oss om å overføre denne informasjonen til en annen tjenesteleverandør (der det er teknisk mulig).

9.4 Datalagring og sletting

Vi beholder vanligvis dine personlige opplysninger så lenge det er nødvendig for å utføre kontrakten mellom deg og oss, og for å overholde våre juridiske forpliktelser. Hvis du ikke lenger vil at vi skal bruke informasjonen din til å levere TGTG-plattformen til deg, kan du be om at vi sletter din personlige informasjon og lukker TGTG-kontoen din. Vær oppmerksom på at hvis du ber om sletting av dine personlige opplysninger:

  • Kan vi beholde noen av dine personlige opplysninger som er nødvendige for våre legitime forretningsinteresser, for eksempel sporing av bedrageri og forebygging og forbedring av sikkerheten.

  • Kan vi beholde og bruke dine personlige opplysninger i den grad det er nødvendig for å overholde våre juridiske forpliktelser. For eksempel kan TGTG beholde noen av dine opplysninger for skatte-, juridiske rapporterings- og revisjonsforpliktelser.

  • Informasjon du har delt med andre (f.eks. anmeldelser) kan fortsatt være offentlig synlig på TGTG-plattformen, selv etter at kontoen din er slettet. I tillegg kan noen kopier av informasjonen din (for eksempel loggposter) forbli i vår database, men den er ikke tilknyttet personlige identifikatorer.

  • Fordi vi opprettholder TGTG-plattformen for å beskytte mot utilsiktet eller ondsinnet tap og ødeleggelse, er det mulig at gjenværende kopier av dine personlige opplysninger ikke blir fjernet fra våre backup-systemer i en begrenset periode.

9.5 Tilbakekalling av godkjenning og begrensning av behandling

Du kan når som helst trekke tilbake samtykket ditt ved å sende en melding til TGTG. Vær oppmerksom på at tilbaketrekking av samtykket ditt ikke påvirker lovligheten til noen behandlingsaktiviteter basert på slikt samtykke før det trekkes tilbake.

9.6 Innvending mot behandling

Du har rett til å protestere mot TGTGs behandling av dine personlige opplysninger. Hvis du protesterer mot slik behandling, vil TGTG ikke lenger behandle dine personlige opplysninger, men det kan også være nødvendig å lukke kontoen din.

TGTG kan fortsette behandling av personopplysninger til spesifikke formål hvis TGTG kan vise til overbevisende legitime grunner for slik behandling, eller hvis slik behandling er nødvendig for etablering, utøvelse eller forsvar av rettslige krav.

Når dine personlige opplysninger behandles til direktemarkedsføringformål, kan du når som helst spørre TGTG å slutte å behandle dataene dine for direktemarkedsføringsformål ved å sende en e-post til [email protected]

10. Overføring av virksomhet

Hvis TGTG påtar seg eller er involvert i fusjoner, oppkjøp, omorganiseringer, salg av eiendeler, konkurser eller insolvenser, kan vi selge, overføre eller dele noen eller alle våre aktiva, inkludert informasjonen din, i forbindelse med slik transaksjon eller under overveielse av slik transaksjon (f.eks. rimelige hensyn). I så tilfelle vil vi varsle deg før dine personlige opplysninger overføres og blir underlagt andre personvernregler.

11. Innsending av klager

Du har rett til å fremsette klager om databehandlingsaktiviteter utført av TGTG til de kompetente databeskyttelsesmyndighetene. Den ledende tilsynsmyndigheten for TGTG er Datatilsynet.

12. Kontrollør av personopplysninger

Too Good To Go ApS

Lindgreens Allé 9, 1.

2300 København S

Danmark

CVR-nr. 37561304

E-post: [email protected]

Postadresse: Lindgreens Allé 9, 1., 2300 København S

Versjon 25. mai 2018