Bak med mask - overskudd fra ølproduksjon!

Vi ønsker Ringnes Brygghus velkommen i appen vår! Ja du leste riktig, også ølprodusenten har mat som kan reddes. Ta turen innom Ringnes Brygghus og få med deg litt mask!

Når man brygger øl blir det store mengder mask til overs. Mesk er restene av maltet som brukes i ølproduksjonen etter det meste av stivelsen er fjernet. Hos Ringnes Brygghus blir dette fantastiske biproduktet brukt til noe fornuftig, mask kan nemlig brukes som ingrediens i matlaging! Du kan så å si bruke hvilken som helst oppskrift med korn og erstatte kornet med mask.

Nå kan du meske deg med mask på ditt eget kjøkken!

Med Too Good To Go-appen kan du få tak i mask uten å brygge øl selv! Redd en porsjon hos Ringnes Brygghus i Oslo og la kreativiteten utfolde seg på kjøkkenet. Her kan du eksperimentere med kjeks, knekkebrød, panering av fisk og kjøtt, eller prøve deg på brødoppskriften under (som også følger med når du henter masken). Oppskriften er laget av vår gode venn Anders Sjøblom i KompassMat, som er ekspert på å trylle overskuddsmat og biprodukter om til de mest fantastiske retter.

Det er kun din egen fantasi som setter grenser for hva du kan lage med dette biproduktet, som snart kan bli en helt vanlig ingrediens i husholdningen vår. 

Noen flere oppskrifter til inspirasjon:

Benedicte Randers
Matredder