Redningsøyeblikket
REDNINGS-ØYEBLIKKET
Visste du at nesten halvparten av det kartlagte matsvinnet i Norge skjer i hjemmet? I tråd med Bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn forplikter matbransjen å legge til rette for mindre matsvinn – også i hjemmet.
Allerede har mange produsenter tatt grep, blant annet ved å merke produktene med "best før, ofte god etter", "best før, ikke dårlig etter" og "se, lukt, smak" – takket være initiativer fra Matvett og Spis opp maten. Basert på hva vi har lært av dette og et grundig innsiktsarbeid har vi laget helt ferske matreddertips som produsenter kan trykke på emballasjen sin for å inspirere enda mer.
Først ut med nye etiketter er Synnøve, Bakehuset, Prior og Lerum, og i tiden framover vil du se merkene på millioner av populære matvarer i butikken.
DISSE ER MED
VIL DIN BEDRIFT BLI MED?
Ta kontakt med Annika Asté, markedssjef i Too Good To Go Norge, for mer informasjon om hvordan din bedrift kan være med på å inspirere til mindre matsvinn i hjemmet.
bidragsytere
OMTALE
Sandra Borch Landbruks- og matminister
____
Matreddermerkene er et skikkelig hjelpsomt bidrag i retning bedre informasjon om hvordan vi rent praktisk kan redusere den delen av matsvinnet som skjer hjemme. Vi håper flere matprodusenter stiller seg bak dette initiativet på fast basis.
Anja Bakken Riise Framtiden i våre hender
VIL DIN BEDRIFT BLI MED?
Ta kontakt med Annika Asté, markedssjef i Too Good To Go Norge, for mer informasjon om hvordan din bedrift kan være med på å inspirere til mindre matsvinn i hjemmet.